Πανγαία: Ολοκλήρωσε την αγορά 21 ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πανγαία: Ολοκλήρωσε την αγορά 21 ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου 
Η CYREIT, η οποία έχει συσταθεί ως Οργανισμός Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ), έχει στην κατοχή της, μέσω θυγατρικών εταιρειών, 21 εμπορικά ακίνητα (ενδεικτικά: γραφεία, καταστήματα, big boxes, ξενοδοχειακή μονάδα).

Oλοκληρώθηκε, προχθές Τρίτη 25 Ιουνίου, η συναλλαγή μεταξύ της Εθνικής Πανγαία και της Τράπεζας Κύπρου για την απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Κύπρο, μέσω της αγοράς από την Εταιρεία του 100% των «διαχειριστικών» μετοχών (management shares) και του 88,2% των επενδυτικών μετοχών (investment shares) της CYREIT Variable Investment Company PLC (“CYREIT”) με έδρα την Κύπρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το προσωρινό τίμημα προσδιορίστηκε στα 137,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί σταδιακά υπό την προϋπόθεση πλήρωσης συμφωνημένων, μεταξύ των μερών, προϋποθέσεων.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται η οριστικοποίηση του τιμήματος από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία και τυχόν αναπροσαρμογή του τιμήματος ενδέχεται να καταβληθεί έως την 31 Ιουλίου 2019.

Αναφορικά με την αγορά δύο όμορων εμπορικών ακινήτων στην Αθήνα, εκ των οποίων το ένα είναι συνολικής επιφάνειας 6,9 χιλ. τμ περίπου και βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού & Λαγουμιτζή και το δεύτερο είναι συνολικής επιφάνειας 2 χιλ. τμ περίπου και βρίσκεται επί των οδών Ευρυδάμαντος και Λαγουμιτζή, τα μέρη συμφώνησαν ότι θα υπογραφεί το οριστικό συμβόλαιο αγοράς των ακινήτων αυτών μέχρι την 30 Ιουλίου 2019 (ή μεταγενέστερα αν συμφωνήσουν τα μέρη), με τίμημα 10 εκατ.,

Η CYREIT, η οποία έχει συσταθεί ως Οργανισμός Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ), έχει στην κατοχή της, μέσω θυγατρικών εταιρειών, 21 εμπορικά ακίνητα (ενδεικτικά: γραφεία, καταστήματα, big boxes, ξενοδοχειακή μονάδα), με συνολική μεικτή επιφάνεια που ξεπερνά τα 120 χιλ. τ.μ., στην Κύπρο (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο).

Η CYREIT εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και οι επενδυτικές μετοχές της είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (στην Αγορά Μη Διαπραγματεύσιμων Επενδυτικών Σχεδίων).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider