Επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα στον κλάδο της Ενέργειας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα στον κλάδο της Ενέργειας

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις από τον κλάδο της Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, αποφασίστηκε η κήρυξη πέντε 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στις εταιρείες του κλάδου από τη Δευτέρα 27.5.2019 και ώρα 07.00 έως Σάββατο 1.6.2019 και ώρα 06.59.

Τα αιτήματά των εργαζομένων σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι:

1. Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρήσεων του κλάδου.

2. Διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας.

3. Προάσπιση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Κλάδο και των θέσεων εργασίας.

4. Μονιμοποίηση των συναδέλφων που απασχολούνται είτε μέσω εταιρειών εργολάβων, είτε με δελτία παροχής υπηρεσιών.

«Θεωρούμε θετική εξέλιξη την μονιμοποίηση των εργολαβικών συναδέλφων μας στη ΔΕΔΑ, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων μας που εργάζονται επί σειρά ετών στις εταιρείες και του Ομίλου ΔΕΠΑ.

Επειδή «είναι η ώρα των Πολλών», είναι η ώρα για την οριστική διευθέτηση του χρόνιου προβλήματος που αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας.

Είναι η ώρα για να υλοποιηθούν δεσμεύσεις και υποσχέσεις Υπουργού Ενέργειας και Διοικήσεων Εταιρειών.

Είναι η ώρα για πράξεις και όχι για λόγια .

Με την έμπρακτη συμπαράσταση ΟΛΩΝ των Σωματείων του Κλάδου συνεχίζουμε τον αγώνα έως την οριστική διευθέτηση του ζητήματος των εργολαβικών συναδέλφων μας για : Απ’ ευθείας εργασιακές σχέσεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου με τις θυγατρικές του Ομίλου ΔΕΠΑ με ταυτόχρονη αναγνώριση της πραγματικής τους προϋπηρεσίας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία Μέλη μας και τους εργαζόμενους του Κλάδου να συμμετέχουν στις καθημερινές συγκεντρώσεις στις 09.00 το πρωί στα Κεντρικά Γραφεία της ΔΕΠΑ (οδός Μαρίνου Αντύπα 92, Ν.Ηράκλειο)», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.