Το 2020 η προμήθεια ρωσικού αερίου στη Σερβία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το 2020 η προμήθεια ρωσικού αερίου στη Σερβία
Το 2020 η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω του TurkStream.

Το 2020 θα αρχίσει η προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στη Σερβία μέσω του αγωγού TurkStream, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από ανάρτηση του Ρώσου πρέσβη στο Βελιγράδι, Αλεξάντερ Τσέπουριν, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Η Σερβία θα λαμβάνει συνεχώς όχι μόνο φυσικό αέριο σε ευνοϊκή τιμή, κάτι που ήδη συμβαίνει τώρα, αλλά και σημαντικά έσοδα από τα τέλη διέλευσης» έγραψε ο κ. Τσέπουριν, σε ανάρτησή του στο Twitter, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και αναμετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.

Σημειώνεται σερβική ρυθμιστική αρχή ενέργειας AERS έδωσε πριν από λίγες ημέρες στην Gastrans (σε αυτήν έχει μερίδιο 51% η ρωσική Gazprom) το πράσινο φως για να προχωρήσει με το έργο, εξαιρώντας το από το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο της ΕΕ, τη μεταρρύθμιση που αφορά στην ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας.

Ο σχεδιασμός για τον αγωγό TurkStream της Gazprom αφορά την παράδοση αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ουγγαρίας.

Η Ρωσία στο πλαίσιο αυτό προωθεί μια πολιτική με την οποία παρακάμπτει την Ουκρανία, η οποία είναι αυτή τη στιγμή η κύρια διαμετακομιστική οδός για τις παραδόσεις ρωσικού αερίου στην Ευρώπη.

Το τμήμα των 400 χλμ. που διέρχεται από τη Σερβία έχει δυναμικότητα 13,88 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων το χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider