Καρανίκας: Περιμένουμε το «εμβόλιο» για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το λιανεμπόριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καρανίκας: Περιμένουμε το «εμβόλιο» για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το λιανεμπόριο
«Oι έμποροι έχουμε τρέχουσες υποχρεώσεις, οπότε όσο περισσότερο μεταθέσουμε τις ήδη υπάρχουσες, τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

«Περιμένουμε από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το “εμβόλιο” για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το εμπόριο» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Γιώργος Καρανίκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Πρώτον, τις ενέσεις ρευστότητας μέσα από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, δεύτερον, την επιστρεπτέα προκαταβολή και τρίτον, την αναστολή πληρωμών, οι οποίες όπως μαθαίνουμε πακετάρονται με περίοδο χάριτος μέχρι τον Απρίλιο του 2021 και από εκεί θα ξεκινήσουν είτε με 12 είτε με 24 δόσεις» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε πως «οι έμποροι έχουμε τρέχουσες υποχρεώσεις, οπότε όσο περισσότερο μεταθέσουμε τις ήδη υπάρχουσες, τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς», συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή ο τζίρος είναι αναιμικός αλλά η αγορά πρέπει να ζήσει».

Τέλος υπογράμμισε ότι «αυτό που μας τρομάζει, είναι ότι το Νοέμβριο έρχεται, όπως λένε οι επιδημιολόγοι δεύτερο κύμα πανδημίας και αν χάσουμε τα Χριστούγεννα το λιανεμπόριο θα έχει μεγάλα προβλήματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider