Νερό Θεόνη: Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ έως το 2020

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νερό Θεόνη: Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ έως το 2020
Το νερό Θεόνη γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 20 διεθνών βραβείων ποιότητας, μετά την κατάκτηση της χρυσής διάκρισης στη διοργάνωση Monde Selection 2019.

Επενδύσεις συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ ολοκληρώνει στις αρχές του 2020 η ΑΗΒ Γκρουπ που εμφιαλώνει από το 2013, το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη.

Η εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων, θα διαθέτει πλέον τέσσερις γραμμές παραγωγής: δύο για πλαστική συσκευασία, μία για χάρτινη και μία για γυάλινη συσκευασία. Η επένδυση, ύψους 4 εκατ. ευρώ για τη γραμμή παραγωγής γυάλινης συσκευασίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Η δυνατότητα παραγωγής της μονάδας εμφιάλωσης νερού με τις τρεις γραμμές παραγωγής που διαθέτει σήμερα, ανέρχεται σε 35.000 φιάλες την ώρα. Παράλληλα στόχος της εταιρείας είναι το επόμενο διάστημα και η παραγωγή ανθρακούχου νερού.

ΘΕΟΝΗ

Αυτή τη στιγμή το μερίδιο της εταιρείας στην ελληνική αγορά ανέρχεται στο 6% ενώ το νερό Θεόνη διατίθεται στα ράφια συγκεκριμένων μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Με βάση τη συνεχή ετήσια αύξησή του, την επέκταση της εταιρείας στην αγορά της εστίασης αλλά και την ανάπτυξη του δικτύου που σχεδιάζεται τα επόμενα χρόνια, εκτιμάται ότι μπορεί να διπλασιαστεί.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξάνονται με ρυθμό πάνω από 30% ετησίως και το 2018 διαμορφώθηκαν σε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Επίσης πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά κερδοφορίας της εταιρείας.

Στη διεθνή αγορά, το νερό Θεόνη εξάγεται σε 12 χώρες μεταξύ των οποίων, Γερμανία, Ρωσία, Ολλανδία, Σαουδική Αραβία, Καναδά, ΗΠΑ, Κατάρ, και Κίνα.

Το 2018 οι εξαγωγές αποτελούσαν το 20% του τζίρου της εταιρείας ενώ ο φετινός στόχος σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας είναι να φτάσουν το 40%.

ΘΕΟΝΗ

Η ΑΗΒ Γκρουπ ΑΕ ιδρύθηκε το 1996, εισερχόμενη δυναμικά στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού το 2013, όταν εγκαινιάστηκε η μονάδα εμφιάλωσης, με αυτοχρηματοδοτούμενη επένδυση 5 εκατ. ευρώ, στη Βατσουνιά, του νομού Καρδίτσας σε υψόμετρο 600 μέτρων.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Τσέλιος, ήρθε από τις ΗΠΑ και έπειτα από πολυετή έρευνα και αναλύσεις επέλέξε την πηγή Γκούρα στα βουνά των Αγράφων που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρων, σε ένα περιβάλλον μακριά από κάθε είδους ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ο ίδιος λέει ότι «επιλέξαμε να έρθουμε κατευθείαν στην πηγή προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά ποιότητας του νερού Θεόνη. Δεν επιλέξαμε να κάνουμε την επένδυσή μας σε κάποιο άλλο σημείο και να αντλούμε το νερό με γεώτρηση, κάνοντας πολύ μικρότερη επένδυση».

Το «ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό» γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 20 διεθνών βραβείων ποιότητας, μετά την κατάκτηση της χρυσής διάκρισης στη διοργάνωση Monde Selection 2019.

Συγκεκριμένα κάθε χρόνο, από το 2015 έως σήμερα, αποσπά το χρυσό βραβείο ποιότητας από τον συγκεκριμένο θεσμό, με την πρόσθετη ανώτερη διάκριση του «INTERNATIONAL HIGH QUALITY TROPHY» που έλαβε το 2017 για τα σπάνια ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης εκπροσώπων του Τύπου στη μονάδα εμφιάλωσης νερού στο χωριό Βατσουνιά, στο Μουζάκι Καρδίτσας ο κ. Τσέλιος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που από το 2013 προσφέρουμε ένα εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν. Η ανοδική πορεία του ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό οφείλεται στα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό και ωφέλιμο για τον οργανισμό, όπως μεταξύ άλλων η ισορροπημένη του σκληρότητα και το αλκαλικό pH8, τα οποία το έχουν αναδείξει ως το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο».

ΛΑΖΑΡΟΥ

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που ακολούθησε, η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου θα είναι πλέον ο brand ambassador του νερού Θεόνη. «Είμαι πολύ περήφανος που αναλαμβάνω να εκπροσωπήσω ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν, με τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποιότητας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζάρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider