ΣΟΛ Crowe: Σημάδια ανάκαμψης για τους ορκωτούς ελεγκτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΟΛ Crowe: Σημάδια ανάκαμψης για τους ορκωτούς ελεγκτές
Η εταιρεία συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά 

Σε θετικό έδαφος, μετά από πτώση 25% κατά τα χρόνια της κρίσης κινείται πλέον ο κλάδος των ορκωτών ελεγκτών. Αυτό ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας ΣΟΛ Crowe, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί πλέον, όμως ειδικά το 2019 δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, καθώς πρόκειται για εκλογική χρονιά.



Η ίδια η εταιρεία πάντως καταγράφει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πλέον βάσει τζίρου, είναι δεύτερη στην αγορά με μερίδιο αγγίζει το 15%. Αντίστοιχα, είναι πρώτη σε αριθμό πελατών με 8 υποκαταστήματα, 600 ελεγκτές και 4.000 εταιρικοί πελάτες, εκ των οποίων 60 εισηγμένες.

ΣΟΛ-Crowe



Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει το μερίδιο της στο 25% μέσα στην επόμενη πενταετία ενώ ανάμεσα στους πελάτες της συγκαταλέγεται ένας από τους ενδιαφερόμενους για το καζίνο στο Ελληνικό, ένα ρωσικό fund που σκοπεύει να επενδύσει σε ξενοδοχεία στην Κρήτη, ένα γαλλικό fund με 100 εκατ. ευρώ προς επένδυση στην Ελλάδα καθώς και ένας εγχώριος ξενοδοχειακός όμιλος που θέλει να μετασχηματιστεί και να αναπτύξει ξενοδοχεία στη Ρόδο.



Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, ο κ. Παναγιώτης Αλαμάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΟΛ Crowe, αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα εστιαστεί στον τουριστικό κλάδο.



«Καβαλάμε ένα κύμα το οποίο λίγο πολύ πηγαίνει μόνο του στον τουρισμό και πλέον έχει έρθει η ώρα να βάλουμε τις δικές μας δυνάμεις για να κολυμπήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαμάνος.



Όσο για το εγχώριο επιχειρείν και το διεθνές ενδιαφέρον, ξεκαθάρισε πως αυτό που ζητούν οι επενδυτές είναι σταθερό φορολογικό περιβάλλον και απλοποίηση των διαδικασιών.

«Σκοπός είναι οι πελάτες μας να μπορούν να κάνουν εύκολα τη δουλειά τους και να μας χρειάζονται μόνο όταν ανακύπτουν περίπλοκα προβλήματα. Συνήθως αυτά για τα οποία μας απασχολούν είναι φορολογικής φύσεως θέματα και θέματα δικαίου», ανέφερε.



Ειδικότερα, οι κλάδοι που ενδιαφέρουν τα ξένα funds είναι αυτοί του τουρισμού αλλά και της ενέργειας, που εκτιμάται ότι θα παίξουν ρόλο στο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider