Πόσο κοστίζει η ακριβότερη μάσκα για τον κορονοϊό στον κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο κοστίζει η ακριβότερη μάσκα για τον κορονοϊό στον κόσμο
Το κόστος της μάσκας ξεπερνάει τα 1,5 εκατ. δολάρια. Είναι κατασκευασμένη από 250 γραμμάρια χρυσού 18 καρατίων, στολισμένη με 3.608 φυσικά ασπρόμαυρα διαμάντια, με συνολικό βάρος περίπου 210 καράτια.

Νέες προοπτικές δημιούργησε η πανδημία ειδικά σε ό,τι αφορά το επιχειρηματικό σκέλος, με τον Isaac Levy, ιδιοκτήτη και συνιδρυτή της Yvel, ενός ισραηλινού brand κοσμημάτων πολυτελείας να κατασκευάζει την ακριβότερα μάσκα στον κόσμο.

Ο Levy, σύμφωνα με το Forbes, κατασκεύασε μάσκες για τον κορονοϊό, που απευθύνονται σε ιδιαίτερα υψηλά βαλάντια.

Και αυτό γιατί το κόστος της μάσκας ξεπερνάει τα 1,5 εκατ. δολάρια, καθώς είναι κατασκευασμένη από 250 γραμμάρια χρυσού 18 καρατίων, στολισμένη με 3.608 φυσικά ασπρόμαυρα διαμάντια.

insider

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Forbes, η μάσκα ζυγίζει σχεδόν 250 γραμμάρια ενώ έχει και άνοιγμα για την εισαγωγή μίας μάσκας Ν-99 μίας χρήσης.

Για την κατασκευή της μάσκας ο Levy δημιούργησε μια ομάδα 25 κορυφαίων τεχνιτών της εταιρείας, από τους συνολικά 150 που απασχολεί στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, δουλεύοντας για περίπου τρεις μήνες.

Ωστόσο, η δραστηριότερα της Yvel διαφέρει σημαντικά από άλλες, καθώς η εταιρεία του χρηματοδοτεί την σχολή καλών τεχνών και κοσμημάτων της Megemeria κοντά στην Ιερουσαλήμ, ώστε να μαθαίνουν Αιθιόπες μετανάστες την τέχνη και τις δεξιότητες των κοσμημάτων. Με αυτό τον τρόπο τους απορροφά στη συνέχεια στην εταιρεία.

Συνολικά, περίπου το 90% των εργαζομένων της Yvel είναι μετανάστες από 23 χώρες, σύμφωνα με το Forbes. Όπως τόνισε ο ίδιος στο Forbes, η σημασία αυτού του έργου είναι ότι συνέχισε τη λειτουργία της εταιρείας Yvel εν μέσω πανδημίας και lockdown. Ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων από τη μάσκα κάλυψαν και συνεχίζουν να καλύπτουν τις αμοιβές των εργαζομένων  που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην εργασίας τους, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη στήριξη που χρειάζονται οι εργαζόμενοι σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider