Παρίσι, Βερολίνο και Βαρκελώνη βάλλουν κατά Airbnb: Ζητούν επανεξέταση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρίσι, Βερολίνο και Βαρκελώνη βάλλουν κατά Airbnb: Ζητούν επανεξέταση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας
Επανεξέταση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το AirBnb ζητούν Παρίσι, Βερολίνο και Βαρκελώνη.

Αίτημα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να επανεξετάσει την ισχύουσα νομοθεσία που ρυθμίζει τη λειτουργία της πλατφόρμας AirBnb κατέθεσαν στελέχη της δημοτικής αρχής του Παρισιού, του Βερολίνου και της Βαρκελώνης.

Οι δημοτικές αρχές των τριών πόλεων απέστειλαν σχετικό κείμενο στην πρόεδρο της Κομισιόν, αντίγραφο του οποίου έχει στην κατοχή του το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

«Είναι σημαντικό οι πόλεις να έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα ρύθμισης του τόσο έντονου όσο και πρόσφατου φαινομένου αυτού», γράφουν ο Ιαν Μπροσά, κομμουνιστής, αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Στέγη στον δήμο του Παρισιού, η υπουργός αρμόδια για την Στέγη της τοπικής κυβέρνησης του Βερολίνου Κατρίν Λόμπσερ (Die Linke) και η αντιδήμαρχος της Βαρκελόνης αρμόδια για την Στέγη Λουσία Μαρτίν (Podemos).

«Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί πρέπει να επανεξετασθούν και να ληφθεί υπ’ όψιν η κατάσταση των μητροπόλεων και οι δυσκολίες πρόσβασης στη στέγη που τις χαρακτηρίζουν», αναφέρεται στο κείμενο. Στο στόχαστρο, «η οδηγία ‘ηλεκτρονικό εμπόριο’ που ισχύει σήμερα, που χρονολογείται από το 2000 και δεν αντιστοιχεί πλέον στις πραγματικότητες της οικονομίας της πλατφόρμας», σύμφωνα με το κείμενο.

Καταγγέλλοντας ένα φαινόμενο «υπερ-τουρισμού» στις πόλεις τους, ζητούν από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανανέωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ώστε να ρυθμισθεί αποτελεσματικότερα ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν αυτές οι πλατφόρμες και να προστατεύεται η πρόσβαση στην στέγη στις τουριστικές μητροπόλεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider