Αμερικανός δισεκατομμυριούχος κατηγορεί τη Google για προδοσία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμερικανός δισεκατομμυριούχος κατηγορεί τη Google για προδοσία
Ένας δισεκατομμυριούχος κατηγορεί τη Google για «προδοσία» και ύποπτες επαφές με την Κίνα.

Για «προδοσία» και ύποπτες επαφές με την Κίνα κατηγορεί τη Google ο δισεκατομμυριούχος Πίτερ Τιλ, ο οποίος είναι ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Facebook.

Μιλώντας στο Εθνικό Συνέδριο Συντηριτικών στην Ουάσινγκτον, ο δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στους «ύποπτους» δεσμούς της Google με την Κίνα που, όπως υποστήριξε, φτάνουν σε επίπεδα προδοσίας.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Πίτερ Τιλ κάλεσε το FBI και τη CIA να ρωτήσουν «με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο» τις τρεις ερωτήσεις που έθεσε ο ίδιος.

  • «Πόσες ξένες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν παρεισφρήσει στο Manhattan Project για την τεχνητή νοημοσύνη;»
  • «Τα ανώτατα κλιμάκια της Google θεωρούν πως οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας έχουν παρεισφρήσει στην εταιρεία;»
  • «Τα ανώτατα κλιμάκια της Google αποφάσισαν να «συνεργαστούν» με το στρατό της Κίνας και όχι με τον στρατό των ΗΠΑ, προδίδοντας τις ΗΠΑ, ακριβώς επειδή οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας είχαν παρεισφρήσει στην εταιρεία, από φόβο ότι θα τους κλέψουν πληροφορίες και τεχνολογία;»

Παρά τις προκλητικές ερωτήσεις που έθεσε, ο Πίτερ Τιλ δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως μυστικές υπηρεσίες οποιασδήποτε χώρας έχουν παρεισφρήσει στην εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider