Corriere della Sera: Σε σκάνδαλο με… διαμάντια εμπλέκονται 4 ιταλικές τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Corriere della Sera: Σε σκάνδαλο με… διαμάντια εμπλέκονται 4 ιταλικές τράπεζες
Η ιταλική οικονομική αστυνομία προχώρησε σε κατασχέσεις ποσού ύψους 700 εκατ. ευρώ, μετά από σχετική έρευνα που διενεργήθηκε για απάτη σε πωλήσεις διαμαντιών.

Σε σκάνδαλο με… διαμάντια εμπλέκονται όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις ιταλικές τράπεζες. Και μάλιστα οι μεγαλύτερες.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η ιταλική οικονομική αστυνομία προχώρησε σε κατασχέσεις ποσού ύψους 700 εκατ. ευρώ, μετά από σχετική έρευνα που διενεργήθηκε για απάτη σε πωλήσεις διαμαντιών.

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν 84 εκατ. ευρώ από τη Banco BPM, 35,5 εκατ. ευρώ από τη Monte dei Paschi, 32 εκατ. ευρώ από τη UniCredit και 11 εκατ. ευρώ από την Intesa Sanpaolo.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαταγές κατασχέσεων εκδόθηκαν και σε βάρος δύο μεσιτικών εταιρειών που εμπλέκονται στο εμπόριο των διαμαντιών, της Intermarket Diamond Business (IDB) και της Diamond Private Investment (DPI), έως των ποσών των 253 εκατ. ευρώ και των 328 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Οι δύο μεσιτικές εταιρείες βρέθηκαν στην καρδιά της έρευνας, καθώς τις βαρύνουν υποψίες ότι χρησιμοποιούσαν συστηματικά τα τραπεζικά ιδρύματα για να κάνουν πωλήσεις διαμαντιών σε τιμές πολύ υψηλότερες της πραγματικής αξίας τους.

Η έρευνα άρχισε να διενεργείται αφού αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή το 2016 πως πολύτιμοι λίθοι που διέθεσαν σε αγοραστές οι IDB και DPI πωλήθηκαν σε τιμή διπλάσια της αξίας τους στη διεθνή αγορά των διαμαντιών.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες, που διαδραμάτιζαν μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των πελατών και των μεσιτικών εταιρειών, εισέπρατταν τεράστια προμήθεια σε κάθε πώληση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider