Τα διάσημα τζιν παντελόνια Levi Strauss ετοιμάζονται να μπουν στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα διάσημα τζιν παντελόνια Levi Strauss ετοιμάζονται να μπουν στη Wall Street
Η Levi Strauss είναι το κορυφαίο brand στην αγορά των τζιν παντελονιών διεθνώς.

Έτοιμη να μπει στη Wall Street για… δεύτερη φορά είναι η Levi Strauss, η εταιρεία που «γέννησε» και έκανε απόλυτη μόδα τα διάσημα τζιν παντελόνια.

Το όνομά της ακόμη και σήμερα θεωρείται ως το κορυφαίο brand στην αγορά των τζιν παντελονιών διεθνώς.

H εταιρεία Levi Strauss ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1853. 20 χρόνια αργότερα, έκανε μόδα τα τζιν παντελόνια και σήμερα, σχεδόν 150 χρόνια μετά, ετοιμάζει την είσοδό της στο αμερικανικό χρηματιστήριο… για δεύτερη φορά.

Σύμφωνα με το Marketwatch, η Levi Strauss ετοιμάζει την είσοδό της στη Wall Street ως «LEVI», με στόχο να αντλήσει 100 εκατ. δολάρια από την αρχική δημόσια προσφορά (IPO).

Ήδη, 12 τράπεζες, υπό την ομπρέλα της Goldman Sachs, έχουν οριστεί ως ανάδοχοι για την αρχική δημόσια προσφορά, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξετάζει όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα, όπως εξαγορές και στρατηγικού χαρακτήρα επενδυτικές κινήσεις.

Η Levi Strauss μπήκε για πρώτη φορά στο αμερικανικό χρηματιστήριο το 1971 και παρέμεινε μέχρι το 1985. Τώρα, 34 χρόνια μετά, ετοιμάζει την επιστροφή της…

Το 2018, η Levi Strauss εμφάνισε έσοδα ύψους 5,6 δισ. δολαρίων. Το 55% των πωλήσεών της προέρχεται από τις ΗΠΑ, το 29% από την Ευρώπη και το 16% από Ασία και Αφρική.

Από το 2011 και μετά, η εταιρεία εμφανίζει ετήσια αύξηση καθαρών εσόδων της τάξης του 2,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider