Στυλ και αυτονομία 400 χλμ. για το νέο ηλεκτρικό Crossover της VW

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στυλ και αυτονομία 400 χλμ. για το νέο ηλεκτρικό Crossover της VW
Μετά το κόμπακτ ID3 θα λανσάρει η VW το νέο ID 4X, ένα ηλεκτρικό Crossover μήκους άνω των 4,5 μέτρων που αναμένεται στα τέλη του 2020 στην αγορά.

Πριν ξεκινήσει καλά καλά το λανσάρισμα του ηλεκτρικού ID3, βρίσκεται ήδη σε τελική φάση παραγωγής το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο νέας γενιάς της Volkswagen. Η γερμανική μάρκα είναι υποχρεωμένη να διευρύνει με ταχύτατους ρυθμούς τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της προκειμένου να γλιτώσει τα δρακόντεια πρόστιμα της ΕΕ λόγω υπέρβασης των ορίων ρύπων. Ταυτόχρονα έχει ανακοινώσει επίσημα ως στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, οπότε επενδύει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

To νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα κοστίζει γύρω στις 40.000 ευρώ.

Νεότερο δείγμα γραφής της VW σε αυτόν τον τομέα θα αποτελέσει το ηλεκτρικό μοντέλο ID 4X, που θα βρίσκεται μία κατηγορία υψηλότερα από το κόμπακτ ID3 καθώς το μήκος του θα υπερβαίνει αισθητά τα 4,5 μ. Θα πρόκειται για ένα κλασικό μοντέλο κατηγορίας Crossover με χαρακτηριστικά από SUV, αλλά και λίγο από στέισον βάγκον και πολυμορφικό. Σχεδιαστικά είχαμε πάρει μία πρώτη γεύση από αυτό με το πειραματικό ID Crozz, από το οποίο έχουμε δανειστεί και τις φωτογραφίες, ενώ το μοντέλο παραγωγής εκτιμάται ότι θα λανσαριστεί στην αγορά περί τα τέλη του 2020. Εχει γίνει ήδη γνωστό, ότι το ID 4X θα κατασκευάζεται σίγουρα στο αμερικανικό εργοστάσιο της Volkswagen στο Τσατανούγκα για την αναβάθμιση του οποίου έχουν επενδύσει οι Γερμανοί 800 εκατ. δολάρια. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο, ότι θα υπάρξει και ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής του αυτοκινήτου.

Οι τιμές του στυλάτου Crossover θα κυμαίνονται γύρω στις 40.000 ευρώ όμως στις περισσότερες χώρες θα κοστίζει αισθητά λιγότερο χάρη στις ισχύουσες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Θα προβλέπονται μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας και η αυτονομία του νέου μοντέλου θα κυμαίνεται γύρω στα 400 χλμ. Δυνατό όπλο του VW ID 4X θα είναι ο μεγάλος χώρος αποσκευών του, ενώ είναι πιθανόν να κυκλοφορήσει και σε επταθέσιες εκδοχές με τρεις σειρές καθισμάτων.

Θα υπάρξουν και τετρακίνητες εκδόσεις.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν και μεταξύ τετρακίνητων εκδόσεων, κυρίως λόγω της ζήτησης τέτοιων μοντέλων στην αμερικανική αγορά. Στις τετρακίνητες εκδοχές του θα εφοδιάζεται το VW ID 4X με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα ανά άξονα) και στις πισωκίνητες μόνον με έναν. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2020 στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider