Ψυχολογικό τεστ για τους υποψήφιους οδηγούς με τατουάζ στο Ιράν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψυχολογικό τεστ για τους υποψήφιους οδηγούς με τατουάζ στο Ιράν
Σε ψυχολογικό τεστ θα υποβάλλονται στο Ιράν οι υποψήφιοι οδηγοί, που φέρουν τατουάζ στο σώμα τους, επειδή –σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας- ενδέχεται να υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές.

Δυσκολότερη γίνεται η απόκτηση διπλώματος οδήγησης στο Ιράν για τους υποψήφιους, που έχουν τατουάζ στο σώμα τους! Τα συγκεκριμένα άτομα θα υποχρεώνονται πλέον να υποβληθούν σε ένα ψυχολογικό τεστ και μόνον εφόσον αντεπεξέλθουν με επιτυχία σε αυτό, θα τους δίνεται το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις οδήγησης. Εκπρόσωπος της ιρανικής Αστυνομίας εξήγησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Irna, ότι «το τατουάζ είναι ένα είδος αυτοτραυματισμού και τα πρόσωπα που το κάνουν, υποφέρουν ενδεχομένως από ψυχικές διαταραχές».

Μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν τα τατουάζ από την κυβέρνηση του Ιράν ως «έκφραση της εισβολής της δυτικής κουλτούρας», η οποία απειλεί τις ισλαμικές αξίες. Τώρα πλέον θεωρείται και εν δυνάμει ψυχική ασθένεια. Η απόφαση σχετικά τους υποψήφιους οδηγούς αποτυπώνει ωστόσο την ανησυχία των Αρχών και της Αστυνομίας Ηθών του Ιράν, επειδή τα τατουάζ γίνονται ολοένα πιο δημοφιλή στη νεολαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ένα επώνυμο θύμα αυτής της απαγόρευσης είναι και ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του Ιράν, Ashkan Dejagah. Πριν τρία χρόνια αποφάσισε η Επιτροπή Ηθών της Ιρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να αποκλείσει τον Γερμανοϊρανό παίκτη λόγω των τατουάζ του. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έγινε ποτέ πράξη, ωστόσο ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής συμμετέχει πλέον στους αγώνες αποκλειστικά με μακρυμάνικες φανέλες, για να μην φαίνονται τα τατουάζ του!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider