Η Αudi νίκησε τη BMW στo θρίλερ για τη χορηγία της Bayern Mονάχου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Αudi νίκησε τη BMW στo θρίλερ για τη χορηγία της Bayern Mονάχου
Ανατροπή στο deal των 800 εκατ. ευρώ για τον επόμενο βασικό χορηγό της Bayern Μονάχου, καθώς η Audi νίκησε τη διεκδικήτρια BMW με…γκολ στις καθυστερήσεις.

Αudi – BMW, σημειώσατε 1. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να αποτυπώσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους τον αγώνα για τη χορηγία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Bayern Μονάχου. Έναν αγώνα, που εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ, καθώς ο βαυαρικός σύλλογος είχε ανακοινώσει πρόσφατα τη BMW ως αντικαταστάτρια της Audi από το 2025 και μετά, όμως άλλαξε τώρα γνώμη και θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τη μάρκα των τεσσάρων δαχτυλιδιών.

Για να φτάσουμε σε αυτή την ανατροπή έγινε ένας πραγματικός αγώνας παρασκηνίων με προσφορές και αντιπροσφορές, από τον οποίο βγήκε μεγάλη ωφελημένη η Bayern Μονάχου. Αρχικά, επέμενε να μπει η BMW ως χορηγός στη θέση της Audi πριν τη λήξη του συμβολαίου της δεύτερης στα τέλη του 2025. Ωστόσο η Audi απέρριψε τις δελεαστικές προτάσεις αποζημίωσης της BMW για ένα πρόωρο σπάσιμο του συμβολαίου της και επέμεινε στην τήρησή του, καταφέροντας έτσι το πρώτο μεγάλο πλήγμα στον αντίπαλό της.

Το δεύτερο πλήγμα αφορά τα ίδια τα οικονομικά της BMW. Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει ένα πρόγραμμα περικοπών και αναδιάρθρωσης, στο πλαίσιο του οποίου θα ήταν δύσκολο να εξηγήσει στους εργαζομένους της μία επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μία ποδοσφαιρική ομάδα. Πάντως, το ίδιο πρόβλημα εκτιμάται, ότι θα έχει και η Audi εξαιτίας ενός παρόμοιου προγράμματος, που έχει εξαγγείλει ο μητρικός όμιλος της Volkswagen.

Ωστόσο τη χαριστική βολή έδωσε στη BMW η νέα οικονομική προσφορά της Audi προς τη Bayern Μονάχου. Σύμφωνα με το αθλητικό, γερμανικό περιοδικό ‘’Kicker’’ η νέα συμφωνία χορηγίας προβλέπει μία ετήσια οικονομική ενίσχυση περίπου 60 εκατ. ευρώ της ομάδας του Μονάχου, συν διάφορες άλλες σημαντικές παροχές, για τα επόμενα δώδεκα χρόνια. Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, το ύψος του συνολικού πακέτου θα αγγίξει σε αυτό το διάστημα το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και είναι σαφώς υψηλότερο από τα 800 εκατ. ευρώ, που προσέφερε η BMW. Να σημειώσουμε, ότι η Audi είναι έτσι και αλλιώς χορηγός της ομάδας μπάσκετ της Bayern Μονάχου, ενώ αποτελεί από το 2011 έναν από τους τρεις μεγαλύτερους εξωτερικούς μέτοχους του συλλόγου, μαζί με την Adidas και την ασφαλιστική εταιρεία Allianz. Τότε είχε αγοράσει η Audi ποσοστό 8,33% των μετοχών του συλλόγου πληρώνοντας περίπου 90 εκατ. ευρώ, μία εξαιρετική επενδυτική κίνηση με βάση την αξία της Bayern Μονάχου, που εκτιμάται ότι υπερβαίνει πλέον τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider