«Κατεβάζει ταχύτητα» η Porsche το 2016

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κατεβάζει ταχύτητα» η Porsche το 2016

«Κατεβάζει ταχύτητα» η Porsche το 2016, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στον όμιλο Volkswagen για παραποίηση των ρύπων σε κάποια μοντέλα υψηλού κυβισμού.

Το ανανεωμένο Boxster Roadster που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη και το νέο Cayman που θα βγει στους δρόμους στη συνέχεια του 2016 αναμένεται να δώσουν ώθηση στις πωλήσεις και να διασφαλίσουν «στέρεους» ρυθμούς ανάπτυξης.

Δύσκολα, όμως, θα μπορέσει να διατηρηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης 19% που σημειώθηκε το 2015, με τις ετήσιες πωλήσεις να ανέρχονται στο επίπεδο-ρεκόρ των 225.121 οχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του επικεφαλής πωλήσεων της VW, Detlev von Platen.

Η ανάπτυξη της Porsche, όμως, είναι καθοριστικής σημασίας για τον όμιλο στην προσπάθειά του να βγει από τη «δίνη» του σκανδάλου που ξέσπασε τον περασμένο Σεπτέμβριο, επιφέροντας ισχυρό πλήγμα τόσο στην κερδοφορία όσο και στο γόητρο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Porsche αποτελεί την πιο κερδοφόρα επιχείρηση του ομίλου και παρά την προσπάθεια της VW να συγκρατήσει το κόστος, προχωρά σε επενδύσεις στον βραχίονα πολυτελών αυτοκινήτων. Τον προηγούμενο μήνα, ο όμιλος ενέκρινε επένδυση 1 δισ. ευρώ για την κατασκευή σπορ ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Προτεραιότητα της Porsche παραμένει η διατήρηση των υψηλών περιθωρίων κερδών και για το λόγο αυτό κινείται προσεκτικά όσον αφορά στην προώθηση της ανάπτυξης των πωλήσεων, διευκρίνισε ο von Platen στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.

«Πρέπει να διατηρήσουμε τον πολυτελή χαρακτήρα της επωνυμίας, διασφαλίζοντας τις διαχρονικές αξίες της αλλά και την κερδοφορία των αντιπροσωπειών μας», εξήγησε, σημειώνοντας ότι «δεν σκοπεύουμε να δώσουμε ώθηση στους όγκους [πωλήσεων]».

Η Porsche θα επιστρατεύσει το «βαρύ πυροβολικό» της φέτος, κυκλοφορώντας σταδιακά στην αγορά φέτος τα ανανεωμένα σπορ μοντέλα Boxster και Cayman στη σειρά 718.

Και τα δύο διθέσια θα διαθέτουν τετρακύλινδρους κινητήρες τούρμπο, με την τιμή του Roadster να ξεπερνά ελαφρώς το Cayman.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider