Την εκτίμηση ότι το 2016 θα κλείσει με θετικό πρόσημο ανάπτυξης εξέφρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Mιχάλης Σάλλας, διαψεύδοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις των ξένων αναλυτών για την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σάλλας υπογράμμισε ότι «εφόσον υπάρξει σύντομα ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η κυβέρνηση προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και στο νέο αναπτυξιακό νόμο, η οικονομία θα αντιδράσει θετικά, επιστρέφοντας σε αναπτυξιακή τροχιά κατά το β’ εξάμηνο του έτους».

«Θα έχουμε δηλαδή για το 2016 θετικό πρόσημο ανάπτυξης» πρόσθεσε και σημείωσε ότι οι βασικοί άξονες της οικονομικής ανάκαμψης θα είναι οι ακόμα υψηλότερες επιδόσεις στον τουρισμό, η επιτάχυνση των έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η βελτίωση της ρευστότητας και η τόνωση των επενδύσεων σε έργα υποδομών.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις των ξένων αναλυτών, ο πρόεδρος της Πειραιώς έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας ενός αρνητικού υφεσιακού περιβάλλοντος. «Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα μια σειρά ανακοινώσεων από ξένους αναλυτές στις οποίες γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα αρνητικό υφεσιακό περιβάλλον για την ελληνική οικονομία και για το 2016. Οι προβλέψεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δικές μας εκτιμήσεις, αλλά και το κλίμα που εισπράττουμε από τον επιχειρηματικό κόσμο και ξένους επενδυτές. Ανάλογες ή ακόμα και πιο ακραίες προβλέψεις είχαν γίνει από τους ίδιους ειδικούς κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες και διαψεύσθηκαν πανηγυρικά» υποστήριξε ο κ. Σάλλας.

Kαταλήγοντας, ο πρόεδρος της Πειραιώς αναγνώρισε ότι η ελληνική οικονομία έχει ακόμη να επιλύσει πολλά από τα διαρθρωτικά της προβλήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.