Περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας, χάρη στην περικοπή κόστους και την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου, «βλέπουν» για την Τράπεζα Πειραιώς δύο από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει η JP Morgan στην έκθεσή της για την Τράπεζα Πειραιώς, η κερδοφορία αναμένεται να βελτιωθεί το 2017, μετά από ένα αδύναμο πρώτο τρίμηνο λόγω της καθυστέρησης στην αξιολόγηση που επηρέασε αρνητικά όλη την οικονομία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της για το τρέχον έτος, το καθαρό κέρδος της τράπεζας αναμένεται να διαμορφωθεί στα 89 εκατ. ευρώ, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον περιορισμό των NPLs.

Επιπλέον, χαρακτηρίζει αξιόλογες της προσπάθειές της τράπεζας για εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της μέσω της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και κάνει λόγο για μια «εντυπωσιακή στρατηγική» έως το 2020.

«Εναρμονισμένα» με τις εκτιμήσεις χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας για το α’ τρίμηνο η UBS και διατηρεί «ουδέτερη» σύσταση. Μάλιστα, χαρακτηρίζει «φιλόδοξους αλλά ρεαλιστικούς» τους λειτουργικούς στόχους της τράπεζας όπως διατυπώνονται στην «Ατζέντα 2020».

Σε αυτούς περιλαμβάνεται η εξάλειψη των κινδύνων από τον ισολογισμό της, την υλοποίηση ενός επικερδούς και βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου, τη βελτιστοποίηση του επιμερισμού κεφαλαίων, την ενίσχυση της εποπτείας κινδύνων, καθώς και την υιοθέτηση των ανώτατων προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS, οι νέοι στόχοι της τράπεζας σε επίπεδο εσόδων είναι φιλόδοξοι αλλά ρεαλιστικοί σε ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.