Reddit: Άλμα 48% στα έσοδα - Ώθηση από τις διαφημίσεις

Newsroom

Προσαυξημένα κατά 48% σε ετήσια βάση ήταν τα έσοδα που ανέφερε η Reddit για το α' τρίμηνο του 2024, στην πρώτη τριμηνιαία αναφορά της μετά την IPO της τον Μάρτιο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 243 εκατ. δολάρια από 163,7 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και ξεπερνώντας και τις εκτιμήσεις της LSEG για 212,8 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα από διαφημίσεις ύψους 222,7 εκατ. δολαρίων για αυτή τη περίοδο, αυξημένα κατά 39% σε ετήσια βάση σημειώνοντας τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τους κορυφαίους ανταγωνιστές της.

Οι καθαρές ζημιές ήταν 575,1 εκατ. δολάρια ενώ τα έξοδα αποζημίωσης μετοχών και οι σχετικοί φόροι ανήλθαν στα 595,5 εκατ. δολάρια, κυρίως επιβαρύνσεων που οφείλονται στην είσοδο στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία για το πρώτο τρίμηνο 82,7 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες έναντι 76,6 εκατομμυρίων που ανέμενε η StreetAccount. Τα μέσα έσοδα ανά χρήστη αυξήθηκαν κατά 8% σε 2,94 δολάρια από 2,72 δολάρια ένα χρόνο πριν.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η Reddit αναμένει κέρδη μεταξύ 240 και 255 εκατ. δολαρίων όταν οι αναλυτές της LSEG εκτιμούν 224 εκατ. δολάρια.

«Το βλέπουμε ως την αρχή ενός νέου κεφαλαίου, καθώς εργαζόμαστε για την οικοδόμηση της επόμενης γενιάς του Reddit», δήλωσε ο CEO της Reddit,  Steve Huffman σε ανακοίνωσή του την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: