Υπογραφή Συμβάσεων για την Ανακαίνιση Νοσοκομείων μεταξύ RESINVEST - SOLIS και Υπουργείου Υγείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπογραφή Συμβάσεων για την Ανακαίνιση Νοσοκομείων μεταξύ RESINVEST - SOLIS και Υπουργείου Υγείας
Ολοκληρώθηκε η υπογραφή συμβάσεων από τις εταιρείες RESINVEST AE και SOLIS Α.Ε. για έργα Αναβάθμισης και Εκσυγχρονισμού των κτηριακών δομών σε 8 μεγάλα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Ολοκληρώθηκε η υπογραφή συμβάσεων από τις εταιρείες RESINVEST AE και SOLIS Α.Ε. για έργα Αναβάθμισης και Εκσυγχρονισμού των κτηριακών δομών σε 8 μεγάλα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας κατόπιν σχετικών διαγωνισμών που διενεργήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας.

Οι συμβάσεις αφορούν συγκεκριμένα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και τα Κέντρα Υγείας Ακράτας, Μεγαλόπολης και Ναυπάκτου.

Τα εν λόγω έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Η κοινοπραξία RESINVEST - SOLIS αναλαμβάνει τη μελέτη και ολοκλήρωση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση αναβάθμισης, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των κλινικών, των εργαστηρίων και των υποδομών των εν λόγω νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

Συγκεκριμένα οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκπόνηση αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, την εκπόνηση εργασιών πολιτικού μηχανικού και ηλεκτρολόγου μηχανικού, την αντικατάσταση συστημάτων φωτισμού με νέα τεχνολογίας LED, την αναβάθμιση υδραυλικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών υποδομών (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες κ.λπ.), καθώς και ανακαίνιση των εσωτερικών διαρρυθμίσεων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της προσβασιμότητάς τους.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν για λογαριασμό της RESINVEST ο Πρόεδρος και CEO κ. Κωνσταντίνος Βασιλάκος, για λογαριασμό της SOLIS A.E. ο Πρόεδρος και CEO κ. Χρήστος Καρκαντός και Αντιπρόεδρος και CEO και Λιάπης Στέφανος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, οι αρμόδιοι Διοικητές της 4ης, 5ης και 6ης Υ.ΠΕ.

Οι τελετές υπογραφής των συμβάσεων πραγματοποιήθηκαν υπό την παρουσία κρατικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη, εκπροσώπων των νοσοκομείων και άλλων επιφανών πολιτικών και υγειονομικών προσωπικοτήτων.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής κυμαίνεται κατά περίπτωση από 12 έως 21 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της εκάστοτε σύμβασης του κάθε Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας και στη συνέχεια ακολουθεί περίοδος συντήρησης 15 μηνών.

«Η υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των οκτώ μονάδων υγείας αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία μας. Στην RESINVEST, είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο να παρέχουμε υπηρεσίες που προάγουν το κοινωνικό καλό και ενισχύουν την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο, από τους μηχανικούς μας και τους συμβούλους έως τα διοικητικά και υποστηρικτικά στελέχη, καθώς και στους συνεργάτες μας στην SOLIS AE. Ανυπομονούμε να παραδώσουμε τα ολοκληρωμένα έργα και να δούμε τη θετική επίδραση τους στην κοινότητα και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας» δήλωσε ο Πρόεδρος της RESINVEST Κωνσταντίνος Βασιλάκος.

«Με την υπογραφή των συμβάσεων η εταιρία μας συνεχίζει την πορεία της στην κατασκευή έργων υγείας. Με την εξειδικευμένη εμπειρία μας, την συνδρομή του έμπειρου προσωπικού μας αλλά και την βοήθεια των συνεργατών μας της RESINVEST, ελπίζουμε να συνεισφέρουμε στην αναβάθμιση των δομών υγείας και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΒΕΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Όμιλο Τεχνητής Νοημοσύνης Ai Catalyst

ΑΔΜΗΕ: Εγκαινίασε το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο στο Περιστέρι

gazzetta
gazzetta reader insider insider