Φ. Καραβίας: «Η Eurobank θα είναι πάντα παρούσα στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, έχουμε πλήρη συναίσθηση του ρόλου μας»

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φ. Καραβίας: «Η Eurobank θα είναι πάντα παρούσα στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, έχουμε πλήρη συναίσθηση του ρόλου μας»
Επιστολή στο προσωπικό της Eurobank, με αφορμή τις δράσεις της Τράπεζας για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πρωτοφανείς θεομηνίες και την σαφή υπενθύμιση ότι οι τράπεζες, πέρα από τον οικονομικό τους ρόλο, έχουν και μεγάλη κοινωνική ευθύνη στην οποία ανταποκρίνονται με σημαντικές πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας, έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

Επιστολή στο προσωπικό της Eurobank, με αφορμή τις δράσεις της Τράπεζας για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πρωτοφανείς θεομηνίες και την σαφή υπενθύμιση ότι οι τράπεζες, πέρα από τον οικονομικό τους ρόλο, έχουν και μεγάλη κοινωνική ευθύνη στην οποία ανταποκρίνονται με σημαντικές πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας, έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

«Η Τράπεζά μας έχει αποδείξει ότι, όπως συμβάλλει καθημερινά στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην κοινωνική ευημερία, έτσι και όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μεγάλης συλλογικής προσπάθειας για τη στήριξη των ανθρώπων και την ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας - και μέσα από αυτήν των τοπικών κοινωνιών, όπου και όποτε δοκιμάζονται. Το ίδιο κάνουμε και τώρα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και με άμεσα ανακλαστικά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Καραβίας. Για τη Eurobank, όπως σημειώνει ο κ. Καραβίας, η απάντηση σε έκτακτες συνθήκες δεν είναι η εξαίρεση. «Αντίθετα, είναι η σταθερή μας πρακτική, αυτή που επιβάλλουν οι αξίες και η παράδοση του Οργανισμού μας. Όποτε χρειάζεται, για την οικονομία διαθέτουμε όλους τους αναγκαίους πόρους και για τις κοινωνικές δράσεις είμαστε πάντοτε παρόντες στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες προχώρησαν σε μια δωρεά μεγάλης κλίμακας, συνολικού ύψους 50.000.000 ευρώ για την ανορθωτική προσπάθεια στη Θεσσαλία.

Όπως αναφέρει στην επιστολή προς το προσωπικό της Eurobank ο κ. Καραβίας, η Eurobank συμμετέχει με 12.500.000 ευρώ στη δωρεά αυτή, η οποία προορίζεται για έργα σε βασικές και απαραίτητες υποδομές, είτε για την αποκατάσταση είτε για το σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους. «Πιστεύουμε, όπως σημείωσε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ότι είναι μια πρωτοβουλία ουσίας, το ύψος της οποίας υπαγόρευσε η έκταση των ζημιών στη Θεσσαλία», αναφέρει ο κ. Καραβίας.

Παράλληλα, η Eurobank συμμετέχει στα μέτρα πρώτης ανακούφισης των πληγέντων, όπως πράττει σε κάθε μείζονα έκτακτη περίσταση, με αναστολή των πληρωμών για ενήμερα δάνεια και των μέτρων είσπραξης για τα καθυστερούμενα. Ιδιαίτερη ευθύνη, έχει όμως, και απέναντι στους πελάτες και τους εργαζομένους της. «Στη Ρόδο, στον Έβρο, στη Θεσσαλία, όποτε χρειάστηκε, βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, με διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα. Στηρίζουμε ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις των περιοχών που πλήττονται, με συγκεκριμένες κινήσεις, προσαρμοσμένες κάθε φορά στις ανάγκες τους, γιατί πρώτο μέλημά μας είναι η αποκατάσταση του οικονομικού ιστού, γιατί χωρίς άμεσες παρεμβάσεις η βλάβη για τον κάθε τόπο πολλαπλασιάζεται σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, όταν ανάμεσα στους πληγέντες βρίσκονται συνάδελφοί μας, είμαστε πάντοτε αμέσως στο πλευρό τους. Πρώτα από όλα ανθρώπινα, με προσωπική επικοινωνία και συμπαράσταση. Και κατόπιν, στηρίζοντας έμπρακτα τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Όπως στηρίζουμε και όλους τους εργαζομένους που, όπως τώρα στο Βόλο, στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα αφιερώνουν όλη τη μέρα τους για να καταγράφουν ανάγκες και υποστηρίζουν, καθοδηγούν και διευκολύνουν τους πελάτες μας για τις πρώτες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να λάβουν την αρωγή που έχουν ανάγκη», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Καραβίας για την αντιμετώπιση των πελατών και των εργαζομένων της Eurobank.

O CEO της Eurobank αναφέρει στο προσωπικό ορισμένες από τις δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η Τράπεζα. Συγκεκριμένα:

- Στην πανδημία, αμέσως μετά το ξέσπασμά της, πήρε την πρωτοβουλία να διαθέσει 750.000.000 ευρώ για την άμεση χρηματοδότηση του τουρισμού, μία κίνηση που αναγνωρίστηκε από τους πελάτες και έφερε αποτέλεσμα, καθώς ο τουρισμός ανέκαμψε και είναι πάλι σήμερα πυλώνας για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα στάθηκε αμέσως αρωγός στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με ενέργειες που ξεπέρασαν συνολικά το 1.500.000 ευρώ, με δωρεά κλινών για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσοκομειακού και υγειονομικού εξοπλισμού για τις ΜΕΘ όλης της χώρας καθώς και με ειδικές δωρεές στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Λαϊκό».

- Μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η Eurobank προχώρησε σε δωρεά 1.000.000 ευρώ για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Στις μεγάλες πυρκαγιές του 2021 σε Εύβοια, Αττική και Πελοπόννησο αποφάσισε επίσης δωρεά 1.000.000 ευρώ, παράλληλα με τις ενέργειες άμεσης ανακούφισης. Ήδη το 2020 η Τράπεζα είχε κάνει άλλη μια δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ προς το Πυροσβεστικό Σώμα. Σε περιοχές δε με ειδικά χαρακτηριστικά, η Eurobank αναλαμβάνει ειδικές πρωτοβουλίες, όπως η συμμετοχή της στην αποκατάσταση των ελαιώνων της Αρχαίας Oλυμπίας με δωρεά 20.000 ελαιόδενδρων. Φέτος, στη Ρόδο, η Eurobank προχώρησε σε δωρεά μισού εκατομμυρίου ευρώ με συγκεκριμένη στόχευση στη βιώσιμη αναδάσωση των καμμένων εκτάσεων.

- Η Τράπεζα δεν περιορίζεται στα άμεσα προβλήματα, αλλά δίνει σταθερή έμφαση και στις μακροπρόθεσμες προκλήσεις, όπως κατεξοχήν μέσα από τη μεγάλη, πολυετή πρωτοβουλία της για την ανάδειξη του Δημογραφικού. Στον Έβρο, περιοχή πρώτης επιλογής για τις δράσεις της πρωτοβουλίας αυτής, η παρουσία της Eurobank πηγαίνει πέρα από τις ενέργειες κοινωνικής ευθύνης, με την εγκατάσταση μόνιμου προσωπικού που εργάζεται για την Τράπεζα, ήδη 50 εργαζομένων, γνωρίζοντας ότι και για τις άμεσες και για τις μελλοντικές προκλήσεις δεν υπάρχει απάντηση, εάν δεν υπάρχουν εκεί, επιτόπου, άνθρωποι για να την δώσουν. Και, βέβαια, παράλληλα με τις ενέργειές της, η Τράπεζα στηρίζει τις αξίες του εθελοντισμού, αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας σχετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν ομάδες εργαζομένων σε ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών πεδίων, με ιδιαίτερη εστίαση σε περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Όπως καταλήγει στην επιστολή του ο CEO της Eurobank, Φ.Καραβίας, η Eurobank και οι άνθρωποί της έχουν πλήρη αίσθηση της ευθύνης και του ρόλου τους στην κοινωνία, αίσθηση των προσδοκιών που έχουν από αυτούς οι πολίτες, και το αποδεικνύουν όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, γεμάτα από απρόβλεπτες και ακραίες δυσκολίες. «Ελπίζω το μέλλον να επιφυλάσσει λιγότερες έκτακτες περιστάσεις για τη χώρα μας, λιγότερες δοκιμασίες για τόπους και ανθρώπους, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν όμως χρειαστεί, η Eurobank και οι άνθρωποί της θα είμαστε πάντοτε έτοιμοι να βοηθήσουμε», κλείνει την επιστολή του προς το προσωπικό ο κ. Καραβίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕΤ: Προσοχή στις απάτες με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα

Arm: «Άλμα» 10% της μετοχής της στο ντεμπούτο της στον Nasdaq

Σταϊκούρας: «Τροχάδην» για να ανοίξει το Σάββατο η ΕΟ Αθήνας- Θεσσαλονίκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider