Ευ. Βασιλάκης (Aegean): Προς νέο ρεκόρ το 2023 – Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε τα warrants του Δημοσίου

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευ. Βασιλάκης (Aegean): Προς νέο ρεκόρ το 2023 – Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε τα warrants του Δημοσίου
Όλα δείχνουν πως το 2023 θα είναι μια νέα χρονιά ρεκόρ για την Aegean, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών και επιβατικής κίνησης όσο και σε κερδοφορία.

Όλα δείχνουν πως το 2023 θα είναι μια νέα χρονιά ρεκόρ για την Aegean, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών και επιβατικής κίνησης όσο και σε κερδοφορία, όπως ανέφερε η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Όπως είπε ο CEO της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης, η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει για πρώτη φορά στην ιστορία της κερδοφόρο α’ εξάμηνο καθώς όπως φαίνεται η αύξηση των μεγεθών του β’ τριμήνου του 2023 σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2022 θα είναι «κατ’ ελάχιστο αντίστοιχη» με αυτή που καταγράφθηκε σε ετησία βάση και το α’ τρίμηνο.

Δίνοντας μια εικόνα για το πώς κινείται το γ΄ τρίμηνο που είναι και το πιο δυνατό για την αεροπορική ο κ. Γερογιάννης σημείωσε πως η Aegean επιχειρεί φέτος με το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών και τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών στην ιστορία της. Ειδικότερα, το δίκτυο της αεροπορικής εκτείνεται φέτος σε 165 προορισμούς σε 46 χώρες, ενώ πραγματοποιούνται 272 δρομολόγια. Η Aegean προσφέρει φέτος 18 εκατ. θέσεις, εκ των τα 11 εκατ. αφορούν δρομολόγια του εξωτερικού.

«Τα ποιοτικά στοιχεία του Q3 2023 ανά πτήση και κυρίως τα έσοδα ανά πτήση εκτιμάται επίσης ότι θα κινηθούν περίπου στα επίπεδα του επίσης εξαιρετικού τρίτου τριμήνου του 2022. Έτσι με βάση την μέχρι σήμερα εικόνα που έχουμε και εφόσον φυσικά δεν υπάρξουν ανασταλτικοί μη προβλέψιμοι παράγοντες θεωρούμε ότι για το σύνολο του έτους θα υπάρξει σημαντική βελτίωση του συνολικού επιπέδου κερδοφορίας σε σχέση με το επίσης ισχυρό, 2022 φτάνοντάς σε νέα ιστορικά υψηλά», ανέφερε ο κ. Γερογιάννης.

Τα warrants του Δημοσίου

Ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο δικαίωμα προαίρεσης που έχει το ελληνικό δημόσιο για την απόκτηση μετοχών που αντιστοιχούν περίπου στο 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου στην τιμή των 3,2 ευρώ (σ.σ. ίση με την τιμή που πραγματοποιήθηκε το 2021 η τελευταία ΑΜΚ των 60 εκατ. ευρώ). Το ελληνικό δημόσιο μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα αυτών των warrants μέχρι τις 3 Ιουλίου του 2026.

«Μπήκαμε στην περίοδο που το δημόσιο μπορεί να ασκήσει αυτό το δικαίωμα», είπε ο κ. Βασιλάκης υπενθυμίζοντας ότι εφόσον γίνει αυτό η Aegean έχει 60 ημέρες για να απαντήσει το αν θα δεχτεί τη συμμετοχή του δημοσίου ή αν θα αγοράσει το δικαίωμα πληρώνοντας τη διαφορά μεταξύ των 3,2 ευρώ και της τρέχουσας τιμής της μετοχής.

«Η εταιρεία έχει διασφαλίσει τα ταμειακά διαθέσιμα και την κεφαλαιακή επάρκεια για να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση εφόσον το αποφασίσει η γενική συνέλευση των μετόχων χωρίς να προσφύγει σε δανεισμό», τόνισε ο κ. Βασιλάκης σημειώνοντας πως αυτή η «δυνητική υποχρέωση» προκύπτει από την κρατική στήριξη των 120 εκατ. ευρώ που δόθηκε στην εταιρεία για τις ζημιές των πρώτων μηνών της πανδημίας το 2020, όπως έγινε και σε όλες τις αεροπορικές της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνονται και μεγαλώνουν και τα private equity funds στην Ελλάδα – Δύναμη πυρός άνω του 1 δισ. ευρώ για επενδύσεις

Entersoft: Με ανάπτυξη 30% λέει «ναι» σε νέες εξαγορές με το βλέμμα στη Ρουμανία

Πώς θα αναπτυχθεί η βιοτεχνολογία στην Ελλάδα – Τι είπε ο «πατριάρχης» του κλάδου στον ΣΕΒ

gazzetta
gazzetta reader insider insider