Foot Locker: Καταβαράθρωση 25% για τη μετοχή αφού έχασε τις προβλέψεις του α' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Foot Locker: Καταβαράθρωση 25% για τη μετοχή αφού έχασε τις προβλέψεις του α' τριμήνου
«Οι πωλήσεις μας έχουν αμβλυνθεί σημαντικά λόγω του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσουμε το guidance μας».

Η μετοχή της Foot Locker κατακρημνίζεται 25% την Παρασκευή, αφού τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου τριμήνου της ήταν απογοητευτικά, ενώ παράλληλα αναθεώρησε επί τα χείρω και το guidance της.

Ειδικότερα, εμφάνισε κέρδη 70 σεντς ανά μετοχή και τζίρο 1,93 δισ. δολαρίων, την ώρα που η μέση πρόβλεψη των αναλυτών ήταν στα 76 σεντς/μετοχή και 1,99 δισ. δολάρια αντίστοιχα. Yπό αυτό το πρίσμα, αναμένει πλέον πως η κερδοφορία της στο σύνολο του οικονομικού έτους θα διαμορφωθεί στο εύρος των 2-2,5 δολ/μετοχή, εξαιρετικά χαμηλότερα από τα 3-3,65 δολ/μετοχή που προέβλεπε προηγουμένως.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αθλητικού ρουχισμού για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Απριλίου ήταν 36 εκατομμύρια δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με περίπου 132 εκατομμύρια δολάρια ή 1,37 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 1,93 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένες κατά 11,4% από 2,18 δισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο διάστημα το 2022.

«Οι πωλήσεις μας έχουν αμβλυνθεί σημαντικά λόγω του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσουμε το guidance μας για το έτος καθώς βλέπουμε σημαντική υποχώρηση στη ζήτηση όσο και για τη διαχείριση του αποθέματος», δήλωσε η CEO Μαίρη Ντίλον. Η εταιρεία αναμένει τώρα οι πωλήσεις να μειωθούν κατά 6,5% έως 8% για το υπόλοιπο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φλερτάρει με ιστορικό ρεκόρ ο γερμανικός DAX

Τσαπανίδου: Dealer των funds o Μητσοτάκης - Πλειστηριασμοί και «γονάτισμα» μεσαίας τάξης η ατζέντα του

Αυξάνει την τιμή στόχο για τη Eurobank η Piraeus Securities - Οι εκτιμήσεις για πιστωτική επέκταση και μέρισμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider