Alphabet: Η φρενίτιδα με την τεχνητή νοημοσύνη «χτυπά» και στη σκηνή των startup - Ένεση ρευστότητας στην AlphaSense

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alphabet: Η φρενίτιδα με την τεχνητή νοημοσύνη «χτυπά» και στη σκηνή των startup - Ένεση ρευστότητας στην AlphaSense
Η επένδυση της Google στην τεχνητή νοημοσύνη δεν περιορίζεται στα δικά της προϊόντα, καθώς η μητρική της εταιρεία, Alphabet, βάζει επίσης χρήματα στον τομέα των startup.

Η επένδυση της Google στην τεχνητή νοημοσύνη δεν περιορίζεται στα δικά της προϊόντα, καθώς η μητρική της εταιρεία, Alphabet, βάζει επίσης χρήματα και στον τομέα των startup.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η CapitalG - θυγατρική της Alphabet - στο CNBC, «ηγήθηκε» μιας επένδυσης 100 εκατ. δολ. στην AlphaSense, αποτιμώντας την εταιρεία στα 1,8 δισ. δολ..

Σημειωτέον ότι η AlphaSense ανταγωνίζεται εταιρείες, όπως το FactSet και το Bloomberg, στην παροχή δεδομένων σε επιχειρήσεις, προκειμένου να βοηθήσουν στην ενημέρωση εταιρικών και επενδυτικών στρατηγικών.

Ο συγκεκριμένος γύρος χρηματοδότησης που ανακοινώθηκε σήμερα, έρχεται μετά από μήνες έντονης διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, με ιδιαίτερη μνεία στο ChatGPT του OpenAI και άλλα εργαλεία δημιουργίας κειμένου που χρησιμοποιούν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα ή LLM, για να παρέχουν δημιουργικές και εξελιγμένες απαντήσεις σε ερωτήματα των χρηστών.

Τον Φεβρουάριο, η Google παρουσίασε το Bard που αναμένεται να ενσωματωθεί στην κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας, όπως και σε άλλα προϊόντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AlphaSense, Jack Kokko, δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα εργαλείο που θα συνοψίζει αυτόματα τα οικονομικά έγγραφα για τους πελάτες, ώστε να μπορούν να συγκεντρώνουν πιο εύκολα τα βασικά σημεία.

Η AlphaSense ιδρύθηκε το 2011. Η εταιρεία το 2022 ξεπέρασε τα 100 εκατ. δολ. σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα.

Όπως έκανε γνωστό ο CEO της εταιρείας, τα νέα κεφάλαια θα διατεθούν για την πρόσληψη επιπλέον πωλητών, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο, όταν σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα χρήματα θα βοηθήσουν την AlphaSense να βελτιώσει την τεχνολογία της, εκμεταλλευόμενη την πρόοδο στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δοκιμάζεται από τον πληθωρισμό και τα επιτόκια

Axios: Η Γαλλία ετοιμάζει έρευνα εις βάρος της Apple

Ο Μπάφετ τάραξε τα νερά στην ιαπωνική αγορά - Ράλι για τους κολοσσούς του real estate

gazzetta
gazzetta reader insider insider