Δύο είναι τελικά οι δεσμευτικές προσφορές που έλαβε η ΔΕΗ για το 24% του ΑΔΜΗΕ οι οποίες κατατέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν η ιταλική TERNA και η κινεζική State Grid. Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη και για το γεγονός ότι η διαδικασία προχωρά στη βάση της συμφωνίας με τους θεσμούς που προβλέπει ότι στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει άμεσα ή έμμεσα το 51% των μετοχών του Διαχειριστή.

Στην επόμενη φάση αναμένεται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση των όρων των προσφορών και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής για να υπογραφούν μέχρι το Νοέμβριο οι συμφωνίες πώλησης των μετοχών.

Αρχικό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει τρεις εταιρείες, η ιταλική TERNA, η κινεζική State Grid και η γαλλική RTE

Όπως είναι γνωστό, το 51% των μετοχών θα εισφερθεί σε εταιρία συμμετοχών η οποία θα ανήκει κατά 51% στο Δημόσιο και στο τέλος της διαδικασίας θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο. 

Σημειώνεται ότι οι HSBC Bank plc, η Citigroup Global Markets Ltd. και η NBG Securities ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ενώ η Rokas ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ στη διαγωνιστική διαδικασία για τον ΑΔΜΗΕ. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.