Twitter: Ο Έλον Μασκ αναίρεσε την πολιτική παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Newsroom

Το Twitter υπό τη νέα διοίκηση του Έλον Μασκ απέσυρε την πολιτική που είχε παρουσιάσει το 2020 κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό, σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας του ομώνυμου social media.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Twitter, «από τις 23 Νοεμβρίου του 2022 το Twitter δεν εφαρμόζει πλέον την πολιτική για την παραπληροφόρηση του Covid-19». Η διοίκηση της εταιρείας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το ποια μέτρα έχουν σταματήσει να ισχύουν, ενώ αρνήθηκε άμεσα σχόλιο που της ζητήθηκε από το Reuters.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα και καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την πρόθεση της Twitter να αντιπαλεύσει τις προσπάθειες παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα της, ιδιαίτερα μετά από την εξαγορά της εταιρείας από τον Έλον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται πως από την εξάπλωση της πανδημίας το 2022 η Twitter παρουσίασε μια σειρά μέτρων στην πλατφόρμα κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό, όπως οι προειδοποιήσεις για αμφιλεγόμενες πληροφορίες σχετικά με την υγειονομική κρίση και την ανάγκη εμβολιασμού κατά της νόσου.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: