Microsoft: Μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη τριμήνου - Κάτω του αναμενομένου τα έσοδα από το cloud

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη τριμήνου - Κάτω του αναμενομένου τα έσοδα από το cloud
Microsoft
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 11% σε ετήσια βάση το τρίμηνο ενώ τα καθαρά κέρδη, στα 17,56 δισ. δολάρια, μειώθηκαν κατά 14%.

Μειωμένα κέρδη παρουσίασε η Microsoft για το τρίμηνο όμως το βασικό της προϊόν από την τεχνολογία cloud, το Azure, ενισχύθηκε με βραδύτερο ρυθμό από τις προβλέψεις εν μέσω και των ευρύτερων ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία με τις μετοχές της να πέφτουν έως και 2% μετά το τέλος των συναλλαγών στη Wall Street.

Αναλυτικά, στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 2,35 δολάρια έναντι 2,30 δολάρια ανά μετοχή όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Στα έσοδα, ανακοίνωσε 50,12 δισ. δολάρια έναντι 49,61 δισ. δολαρίων όπως αναμενόταν από τους αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 11% σε ετήσια βάση το τρίμηνο ενώ τα καθαρά κέρδη, στα 17,56 δισ. δολάρια, μειώθηκαν κατά 14%. Το προηγούμενο τρίμηνο η Microsoft είχε φορολογικό όφελος 3,3 δισ. δολαρίων.

Το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας, στο 69,2%, υστερούσε από τη συναινετική εκτίμηση του StreetAccount στο 69,8%. Η μονάδα Intelligent Cloud της Microsoft, η οποία περιλαμβάνει το Azure, καθώς και τις υπηρεσίες Windows Server, SQL Server, Nuance και Enterprise Services, απέφερε 20,33 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 20%, αλλά λιγότερα από την πρόβλεψη των 20,36 δισ. δολαρίων μεταξύ των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του StreetAccount.

Τα έσοδα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανήλθαν σε 13,3 δισεκατ. δολ. για το τρίμηνο, σχεδόν σταθερά από τα 13,31 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι και ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών των 13,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το FactSet.

Ενώ οι υπολογιστές είναι από καιρό το σήμα κατατεθέν της Microsoft και σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές, η σημασία που έχουν οι πωλήσεις τους για τα οικονομικά της εταιρείας έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alphabet: Αύξηση κερδών το γ' τρίμηνο - Πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις

Τριήμερο θετικό σερί για τη Wall Street: Υψηλό έξι εβδομάδων για τον Dow Jones - Στο +2,25% ο Nasdaq

Sunlight Group: Αυξημένα κατά 45% τα έσοδα στο α' εξάμηνο - Στα 183 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider