Alphabet: Αύξηση κερδών το γ' τρίμηνο - Πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alphabet: Αύξηση κερδών το γ' τρίμηνο - Πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις
Μπορεί τα κέρδη της τεχνολογικής εταιρείας να ήταν ανεβασμένα από πέρυσι όμως σε καμία περίπτωση δεν βρέθηκαν κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Alphabet ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να διαψεύδονται σχεδόν πανηγυρικά.

Ο τεχνολογικός γίγαντας επεσήμανε ότι τα έσοδά του για το γ' τρίμηνο ανήλθαν σε 69,09 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Επίσης, τα κέρδη ήταν 1,06 δολάρια ανά μετοχή.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Wall Street ανέμεναν έσοδα 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 9% συγκριτικά με πέρσυ και κέρδη ανά μετοχή στα 1,27 δολάρια.

Οι μετοχές της Alphabet μάλιστα σημείωσαν πτώση 6% μετά το πέρας των συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο και από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η έκθεση με τα εταιρικά αποτελέσματα.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις της στο YouTube μειώθηκαν περίπου 2% στα 7,07 δισεκατομμύρια δολάρια από 7,21 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση περίπου 3%.

Η Alphabet ανέφερε συνολικά διαφημιστικά έσοδα 54,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τριήμερο θετικό σερί για τη Wall Street: Υψηλό έξι εβδομάδων για τον Dow Jones - Στο +2,25% ο Nasdaq

Microsoft: Μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη τριμήνου - Κάτω του αναμενομένου τα έσοδα από το cloud

Sunlight Group: Αυξημένα κατά 45% τα έσοδα στο α' εξάμηνο - Στα 183 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider