Επιχειρήσεις

Ιταλία: Η εξαγορά της Autogrill από την ελβετική Dufry αλλάζει τον χάρτη σε αεροδρόμια και αυτοκινητόδρομους

Newsroom

Σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας τροφοδοσίας σε αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια Autogrill SpA ήρθε η διοίκηση της ελβετικής Dufry AG, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου «παίκτη» στην ιταλική εγχώρια αγορά.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία Edizione Srl -η οποία κατέχει το 50,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Autogrill και ελέγχεται ολοκληρωτικά από την οικογένεια Benetton- θα μεταβιβάσει στην ελβετική εταιρεία το σύνολο των μετοχών της Autogrill, ενώ ως αντάλλαγμα για κάθε μετοχή της ιταλικής εταιρείας θα λάβει 0,158 νέων μετοχών της Dufry. Στη συνέχεια, η Dufry θα ξεκινήσει μια υποχρεωτική δημοπρασία για τις υπόλοιπες μετοχές της Autogrill.

Μετά την ολοκλήρωση των μεταβιβάσεων, η Edizione θα κατέχει μερίδιο μεταξύ 20% και 25% στη Dufry και θα αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, ενώ μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς, η μετοχή της Autogrill υποχωρεί κατά σχεδόν 8% στα 6,32 ευρώ. Στον αντίποδα, ο τίτλος της Dufry ενισχύεται κατά περίπου 5% στα 32,85 ευρώ.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, ο όμιλος στοχεύει στην εξυπηρέτηση περισσότερων από 2,3 δισ. επιβατών σε περισσότερες από 75 χώρες, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 13,93 δισ. δολάρια και τα καθαρά κέρδη περίπου στα 2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: