BMW: Εργοστάσιο για ΕV αξίας 2,2 δισ. δολαρίων άνοιξε στην Κίνα

Newsroom

Nέο εργοστάσιο αξίας 15 δισ. γουάν ή 2,2 δισ. δολάρια άνοιξε η BMW στην Κίνα, με ιδιαίτερη έμφαση στα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς προσπαθεί να φτάσει τον ηγέτη στην αγορά Tesla και τους εγχώριους ανταγωνιστές της.

Το εργοστάσιο Lydia στη βορειοανατολική πόλη Shenyang είναι το τρίτο εργοστάσιο της BMW στην Κίνα αλλά και η μεγαλύτερη επένδυση της στη χώρα.

Το εργοστάσιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και παραδοσιακών κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Το i3 της BMW, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό σπορ σεντάν της εταιρείας για την κινεζική αγορά, ξεκίνησε την παραγωγή στο εργοστάσιο Lydia τον Μάιο.

«Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ηλεκτροκίνηση, στοχεύοντας περισσότερο από το ένα τέταρτο των πωλήσεών μας στην Κίνα να είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά έως το 2025», δήλωσε ο Jochen Goller, πρόεδρος και CEO του ομίλου BMW στην Κίνα. 

Ωστόσο, η BMW έχει ακόμα δρόμο να διανύσει στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, όπου η αμερικάνικη ανταγωνιστική Tesla και οι εγχώριοι «παίκτες», όπως η BYD που υποστηρίζεται από τον Warren Buffett, κυριαρχούν στις πωλήσεις.

Οι ξένες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BMW και η Volkswagen, έχουν μείνει πίσω, αν και τώρα καταβάλουν προσπάθειες να αυξήσουν την παραγωγή. Το τελευταίο εργοστάσιο της BMW ανεβάζει την ετήσια παραγωγική ικανότητα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα σε 830.000 αυτοκίνητα.

Από την άλλη, ο CEO της Volkswagen, Ralf Brandstaetter, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορεί να κατασκευάζει έως και 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα ετησίως στην Κίνα το 2023.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: