«Έχασαν» τις προβλέψεις τα έσοδα της Alphabet στο α' τρίμηνο

Newsroom

Χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Alphabet -μητρικής της Google- κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, με αποτέλεσμα η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού να υποχωρεί κατά 5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην Wall Street.

Αναλυτικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Alphabet διαμορφώθηκαν στα 24,62 δολάρια, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξης των 25,91 δολαρίων/μετοχή.

Παρόμοια εικόνα και για τα συνολικά έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού, τα οποία ανήλθαν στα 68,01 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για έσοδα 68,11 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Refinitiv. Ωστόσο, τα έσοδα της Alphabet σημείωσαν αύξηση 23% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021

Τα έσοδα από διαφημίσεις YouTube διαμορφώθηκαν στα 5,82 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης της StreetAccount για έσοδα 5,76 δισ. δολαρίων.

Τέλος, η Alphabet ανέφερε διαφημιστικά έσοδα ύψους 54,66 δισ. δολαρίων, ενώ κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 τα διαφημιστικά έσοδα είχαν διαμορφωθεί στα 44,68 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: