Εξωτερικό υδροδοτικό Αττικής: ΑΚΤΩΡ - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ vs ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ για το project των 235 εκατ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξωτερικό υδροδοτικό Αττικής: ΑΚΤΩΡ - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ vs ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ για το project των 235 εκατ. ευρώ
Προκρίνονται στη β’ φάση οι δύο μεγάλες κοινοπραξίες, αποκλείστηκε η Μηχανική. Πότε ξεκινάει το επόμενο στάδιο. Τα οφέλη του έργου για την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή.

Με τις κοινοπραξίες ΑΚΤΩΡ - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ συνεχίζεται ο μεγάλος διαγωνισμός για το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αττικής, ύψους 235 εκατ. ευρώ, καθώς αποκλείστηκε ο τρίτος υποψήφιος «μνηστήρας», η Μηχανική. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση με την έκδοση σχετικού πρακτικού, εντός Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της Β’ Φάσης, στην οποία και πέρασαν τα δύο παραπάνω σχήματα.

Σύμφωνα με τους ελέγχους της Επιτροπής Διαγωνισμού, κρίθηκε ότι οι Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των Υποψηφίων: ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.-ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι πλήρεις και παραδεκτοί, πληρούν τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής και αποδεικνύεται ότι διαθέτουν, αφενός την απαιτούμενη Χρηματοοικονομική και Οικονομική Επάρκεια, αφετέρου, την απαιτούμενη Τεχνική και Επαγγελματική Ικανότητα για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό και την ανάθεση της Σύμβασης Σύμπραξης.

Αντιθέτως, ο φάκελος της Μηχανικής κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου, αποκλείστηκε από της συνέχεια του διαγωνισμού. Με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να εγκρίνουν την παραπάνω εισήγηση και να «ανοίξουν τον δρόμο» και τηνπρόκριση στην επόμενη Β΄ Φάση του Διαγωνισμού ΑΚΤΩΡ - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. - ΗΛΕΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Το έργο με τίτλο «Λειτουργία, συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση των παγίων του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος (Ε.Υ.Σ.) για την κάλυψη των αναγκών της μείζονος περιοχής πρωτευούσης», προχωράει με το μοντέλο ΣΔΙΤ.

Η Σύμβαση Σύμπραξης θα περιλαμβάνει το σύνολο των παρεχόμενων Υπηρεσιών που αφορούν στη Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή, Αποκατάσταση των Παγίων που ανήκουν στην Εταιρεία Παγίων Ε.ΥΔ.Α.Π. και τα οποία χρησιμοποιούνται για την συλλογή, αποθήκευση και μεταφορά ακατέργαστου νερού από τις πηγές μέχρι την είσοδο των Μονάδων Επεξεργασίας Νερού.

Τα οφέλη

  1. Η κατασκευή των αναγκαίων έργων για τη διασφάλιση της καλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του υδροδοτικού δικτύου της Αττικής
  2. Η πρόληψη και η έγκαιρη αποκατάσταση των βλαβών
  3. Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος παρακολούθησης της καλής λειτουργίας του ΕΥΣ
  4. Ο εξορθολογισμός του κόστους και η βελτιστοποίηση της οικονομικής απόδοσης της λειτουργίας του ΕΥΣ
  5. Η βελτίωση στη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Η συνολική συμβατική διάρκεια της σύμπραξης ανέρχεται σε είκοσι έτη. Ο προϋπολογισμός του έργου κατά την περίοδο λειτουργίας του ανέρχεται στα 235 εκατ. ευρώ σε καθαρή παρούσα αξία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider