Πλαστικά Θράκης: Ισχυρές επιδόσεις σε κύκλο Εργασιών και EBITDA - Προμέρισμα 0,11 ευρώ ανά μετοχή

Newsroom

Ισχυρές επιδόσεις σε επίπεδο Κύκλου Εργασιών (+26,1%) και Λειτουργικής Κερδοφορίας EBITDA (+43,2%) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, λόγω κυρίως της θετικής επίδοσης του κλάδου των Τεχνικών Υφασμάτων, εμφάνισε ο όμιλος Πλαστικά Θράκης το 2021. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα Κέρδη προ Φόρων (EBT) ανήλθαν στα 83,9 εκατ. ευρώ, προερχόμενα τόσο από το παραδοσιακό μίγμα πωλήσεων, όσο και από πωλήσεις προϊόντων προσωπικής προστασίας, ενώ ενισχύθηκαν οι ελεύθερες ταμειακές ροές και η ρευστότητα, με αρνητικό Καθαρό Δανεισμό (Net Cash) ύψους 9,3 εκατ. ευρώ. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το Δ.Σ. θα προτείνει προς τη Γενική Συνέλευση τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή. 

Ειδικότερα, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε σε €428,4 εκατ., αυξημένος κατά 26,1%, σε σύγκριση με το 2020, ενώ τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε €103,8 εκατ., αυξημένα κατά 43,2%, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Επίσης, τα Κέρδη προ Φόρων (EBT) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε €83,9 εκατ., αυξημένα κατά 61,1% σε σχέση με το 2020. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διοίκησης, για το 2021, τα Κέρδη προ Φόρων σε επίπεδο Ομίλου, που σχετίζονται με τα προϊόντα του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές προσωπικής προστασίας και υγείας, ανέρχονται σε 51,8 εκατ. ευρώ. 

Ως προς τα επίπεδα ρευστότητας, ο Όμιλος πέτυχε την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας του, καταγράφοντας αρνητικό Καθαρό Δανεισμό (Net Cash) ύψους €9,3 εκατ., καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα υπερκάλυψαν τις δανειακές του υποχρεώσεις. Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων στις 31.12.2021 ανήλθε σε €252,3 εκατ., σε σχέση με €176,1 εκατ. στις 31.12.2020. 

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα ο κ. Δημήτρης Μαλάμος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, σημείωσε: «Το 2021 ήταν ένα έτος ορόσημο για τον Όμιλο, καθώς επιτύχαμε υψηλές οικονομικές επιδόσεις, ενίσχυση της χρηματοοικονομικής μας θέσης, παράλληλα με την εν εξελίξει υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδιασμού.

Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις της τελευταίας διετίας, μας παρέχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε αδιάλειπτα ένα εκτενές επενδυτικό πρόγραμμα, που θα ξεπεράσει για την περίοδο 2020-2022 τα €100 εκατ., ενώ παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε θέματα περιβάλλοντος και κοινωνικής συνεισφοράς.

Παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, διαμορφώνουν συνθήκες έντονης ανησυχίας, είμαστε πεπεισμένοι ότι η μέχρι σήμερα πορεία του Ομίλου έχει θέσει τις βάσεις, ώστε ο Όμιλος να είναι σε θέση να επιτύχει σημαντικά υψηλότερες κερδοφορίες από τα προ-πανδημίας επίπεδα, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και εξέλιξης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: