GameStop: Προχωρά στην πρώτη διάσπαση μετοχών από το 2007 - «Άλμα» 17% μετασυνεδριακά

Newsroom

«Άλμα» 17% σημείωσαν οι μετοχές της GameStop μετά το κλείσιμο της Wall Street την Πέμπτη καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την πρώτη διάσπαση μετοχών μετά από 15 χρόνια. 

Η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει εξουσιοδότηση από τους μετόχους να αυξήσουν τον αριθμό των μετοχών της στο 1 δισεκατομμύριο από 300 εκατομμύρια, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει μια διάσπαση μετοχών με τη μορφή μερίσματος. 

Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι η αύξηση του αριθμού των μετοχών της θα «προσφέρει ευελιξία για τις μελλοντικές εταιρικές ανάγκες».

Η GameStop δεν διευκρίνισε την αναλογία με την οποία σκοπεύει να χωρίσει τις μετοχές της, εάν το μέτρο εγκριθεί από τους μετόχους στην επόμενη ετήσια συνέλευση. 

Η εταιρεία χώρισε τη μετοχή της 2 προς 1 στις 19 Μαρτίου 2007, που είναι και η μόνη διάσπαση στην ιστορία της, σύμφωνα με το Marketwatch.

Εάν η GameStop προχωρήσει και σε αυτή την διάσπαση των μετοχών, θα εντάσσεται σε μια σειρά διασπάσεων υψηλού προφίλ, καθώς η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, η Amazon και η Tesla ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν αντίστοιχες κινήσεις το 2022.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: