Η Evergrande αναφέρει πρόοδο στην επανέναρξη των παραδόσεων κατοικιών

Newsroom

Ο όμιλος Evergrande δήλωσε την Κυριακή ότι έχει σημειώσει αρχική πρόοδο στην επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, με τον πρόεδρό του να δεσμεύεται να παραδώσει 39.000 μονάδες ακινήτων τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με λιγότερες από 10.000 σε κάθε έναν από τους προηγούμενους τρεις μήνες, αναφέρει το Reuters.

Η Evergrande είναι η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, με υποχρεώσεις άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αγωνίζεται να αποπληρώσει τους κατόχους ομολόγων, τις τράπεζες, τους προμηθευτές και να παραδώσει σπίτια στους αγοραστές, με την εταιρεία να αποτελεί την επιτομή μιας διογκωμένης βιομηχανίας που υποφέρει από την εκστρατεία απομόχλευσης της κινεζικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Hui Ka Yan τόνισε την Κυριακή ότι κανείς στην Evergrande δεν θα επιτρέπεται να «ξαπλώνει», προτρέποντας τους υπαλλήλους να παλεύουν μέρα και νύχτα για να μπορέσουν να συνεχιστούν οι πωλήσεις και να αποπληρωθούν τα χρέη, ανέφερε η Evergrande σε ανακοίνωσή της.

«Με την εταιρεία να συνεχίζει τις κατασκευαστικές εργασίες με πλήρη δυναμική, ο όμιλος σχεδιάζει να παραδώσει 115 έργα τον Δεκέμβριο», ανέφερε ο Hui στην ανακοίνωση. «Με πέντε ημέρες να απομένουν αυτόν τον μήνα, πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουμε τον στόχο της παράδοσης 39.000 οικιστικών μονάδων αυτόν τον μήνα».

Η υπόσχεσή του ήρθε μια ημέρα αφότου η κορυφαία ρυθμιστική αρχή ακινήτων της Κίνας ανέφερε στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους κινδύνους που προκύπτουν από την καθυστερημένη παράδοση κατοικιών από πλευράς ορισμένων κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών.

Επίσης το Σάββατο, η κεντρική τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι θα διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα των αγοραστών κατοικιών.

Η κινεζική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες χαλάρωσε οριακά τη χρηματοδότηση ακινήτων για να αποτρέψει μια “σκληρή προσγείωση” του κλάδου, αλλά δεν έχει αντιστρέψει τους περιορισμούς στην αγορά ακινήτων που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν τη μόχλευση και να αποθαρρύνουν την κερδοσκοπία.

Οι κινεζικές αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τα περιουσιακά στοιχεία της Evergrande και του πλούσιου προέδρου της, αλλά προς το παρόν δεν αναμένουν κάποιο ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, δήλωσαν δύο πηγές με άμεση γνώση του θέματος στο Reuters στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: