Ψηλά βάζει τον πήχη για το 2022 η Emirates - Στα προ πανδημίας επίπεδα οι πτήσεις τη νέα σεζόν

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηλά βάζει τον πήχη για το 2022 η Emirates - Στα προ πανδημίας επίπεδα οι πτήσεις τη νέα σεζόν
emirates
H Emirates έχει ήδη αποκαταστήσει το 90% του δικτύου της και αυτή τη στιγμή πετά σε περισσότερους από 120 προορισμούς.

Ψηλά βάζει τον πήχη για την νέα χρονιά η Emirates, αναμένοντας παρά τις τρέχουσες υγειονομικές προκλήσεις, να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα ήδη από το καλοκαίρι του 2022. Την ίδια στιγμή και με την αφορμή της συμπλήρωσης 25 χρόνων πτήσεων στη χώρα μας, η αεροπορική εταιρεία επισφραγίζει την εμπιστοσύνη της στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, ποντάροντας ωστόσο όχι μόνο στις επιβατικές πτήσεις αλλά και στις εμπορευματικές.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας. Μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα έχουμε επιτύχει πλήρως τα προ κορονοϊού επίπεδα και αυτό θα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την συνέχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Khalid Al Zarooni, Country Manager της Emirates για την Ελλάδα σε σχετική εκδήλωση για τον εορτασμό των 25 χρόνων παρουσίας της Emirates στη στη χώρα μας, η οποία πραγματοποιήθηκε εχθές σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Να θυμίσουμε ότι η αεροπορική εταιρεία είχε μεταφέρει το 2019, 314.000 επιβάτες σε πτήσεις από και προς την Αθήνα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο και παρά τον σημαντικό αντίκτυπο που είχε η πανδημία στον τομέα των αερομεταφορών, η ζήτηση ήδη ανακάμπτει γι' αυτό και η αεροπορική εντείνει τις δραστηριότητές της ούτως ώστε να ανταποκριθεί σε αυτή. «Όχι μόνο έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις στις υπηρεσίες μας προς το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη, αλλά βλέπουμε επίσης μια σταδιακή επιστροφή και στα μακρινά ταξίδια, όπως η Αυστραλία, καθώς τα σύνορα ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά» προσέθεσε.

Η ζήτηση παραμένει σταθερή και σε πείσμα των μεταλλάξεων, με την Όμικρον να μην έχει φρενάρει τον ρυθμό των κρατήσεων ούτε και να έχει προκαλέσει ακυρώσεις σε ήδη προγραμματισμένα ταξίδια. «Οι επιπτώσεις της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ ήταν πιο εμφανείς στις κρατήσεις σε σχέση με την Όμικρον η οποία δείχνει να μην επηρεάζει προς το παρόν» ανέφερε ερωτηθείς στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Al Zarooni. «Μέχρι στιγμής οι πελάτες διασφαλίζουν απλώς ότι ο ναύλος είναι ευέλικτος και στη συνέχεια προχωρούν σε κράτηση» προσέθεσε.

Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων στη χώρα μας, η Emirates έχει ήδη αποκαταστήσει το 90% του δικτύου της και αυτή τη στιγμή πετά σε περισσότερους από 120 προορισμούς. Επιπλέον έχει αποκατασταθεί το 70% των επιπέδων χωρητικότητας πριν από την πανδημία.

Εν μέσω αυτής της σταθερής ζήτησης και πορείας ο αερομεταφορέας σχεδιάζει να αναπληρώσει και το ανθρώπινο δυναμικό που αναγκάστηκε να απολύσει την περίοδο που ήταν καθηλωμένα τα αεροπλάνα του λόγω κορονοϊού. Συγκεκριμένα όπως σημείωσε ο κ. Al Zarroni η Emirates θα προχωρήσει σε 6.000 προσλήψεις, συμπεριλαμβανομένων 3.000 μελών πληρώματος καμπίνας που θα εδρεύουν στο κέντρο της στο Ντουμπάι.
Σημειωτέον ότι ο Όμιλος Emirates απασχολεί 280 Έλληνες στο πολυεθνικό εργατικό δυναμικό του.

Έμφαση στο cargo

Πέρα από την ανάκαμψη της ζήτησης για επιβατικές πτήσεις, η εταιρεία έχει έντονη δραστηριότητα και στην μεταφορά εμπορευμάτων, δραστηριότητα που αποτέλεσε «σωσίβιο σωτηρίας» όταν η πανδημία καθήλωσε τον στόλο της, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της.

Το 2019, η Emirates SkyCargo μετέφερε πάνω από 10.800 τόνους φορτίου από και προς την Αθήνα, διευκολύνοντας την διακίνηση αγαθών, όπως ανταλλακτικά πλοίων, ηλεκτρονικά, φαρμακευτικά προϊόντα και τοπικά προϊόντα (ελαιόλαδο, φράουλες και γιαούρτια), μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και άλλων χωρών στο παγκόσμιο δίκτυό της.

Κατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής των επιβατικών υπηρεσιών μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης λόγω της πανδημίας, η Emirates επέτρεψε την απρόσκοπτη εξαγωγή ελληνικών αλιευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, μέσω των απευθείας επιβατικών πτήσεων από Αθήνα προς Ντουμπάι, με πτήσεις επόμενης μέρας από Ντουμπάι προς Νέα Υόρκη. Στο διάστημα αυτό, διακινήθηκαν περισσότεροι από 1.200 τόνοι ψαριών. Σε μηνιαία βάση, μεταφέρονται 210 τόνοι φρέσκου ψαριού σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης.

Σημειωτέον ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ ανήλθε στα 298 εκατ. ευρώ το 2020, με τις εξαγωγές από την Ελλάδα να αντιπροσωπεύουν το 78% του συνολικού εμπορίου. Υπολογίζεται οι δραστηριότητες της Emirates στην Ελλάδα είχαν συμβολή 79 εκατομμυρίων ευρώ στο ΑΕΠ και στήριξαν περισσότερες από 1.650 άμεσες, έμμεσες και συνεπαγόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Η παρουσία της Emirates στην Ελλάδα

Ως πολύτιμο συνεργάτη χαρακτήρισε την Emirates και η διευθύντρια επικοινωνίας και Marketing του ΔΑΑ, κα Ιωάννα Παπαδοπούλου τονίζοντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ότι η αεροπορική εταιρεία έχει διακινήσει περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες σε χιλιάδες πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα της χώρας, ενώ έχει διαθέσει συνολικά 6 εκατ. θέσεις.

«Από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου μας το 2001 έως και σήμερα, η Emirates είναι ένας από τους πλέον πολύτιμους συνεργάτες μας με εξαιρετικά σημαντική συμβολή στη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου μας, της πόλης και της χώρας μας. Εκτός από τη μεγάλη σπουδαιότητα των σύνδεσης με το Dubai, είναι επίσης η μόνη αεροπορική εταιρεία που μας συνδέει με τις Ηνωμένες Πολιτείες με πτήσεις της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέροντας στους επιβάτες το ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου αεροπορικό προϊόν της» δήλωσε σχετικά η κα Παπαδοπούλου.

Επιπλέον, η Emirates είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εξυπηρετεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι, ενώ τον Μάρτιο του 2017, ξεκίνησε την σύνδεση Αθήνας-Νέας Υόρκης που ήταν και η μόνη απευθείας, καθημερινή πτήση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ. Η σύνδεση σταμάτησε τον Μάρτιο του 2020 και ξεκίνησε ξανά τον περασμένο Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Emirates: Κέρδη 6,7 δισ. δολαρίων το α' εξάμηνο - Αύξηση κατά 81% από πέρυσι

Emirates και Qantas επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2028

Emirates: Ζημιές για πρώτη φορά έπειτα από τρεις δεκαετίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider