Η Lego διπλασίασε τα κέρδη της στο α' εξάμηνο του 2021

Newsroom

Διπλασιασμό των κερδών της κατά το α' εξάμηνο του έτους κατέγραψε η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Lego, με την δανέζικη εταιρεία να ανακάμπτει ταχύτατα από τις επιπτώσεις της πανδημίας και να εκμεταλλεύεται την κοσμοσυρροή των καταναλωτών στα καταστήματά της με την άρση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία, τα λειτουργικά της κέρδη κατά το πρώτο μισό του 2021 ανήλθαν σε 1,26 δισ. δολάρια, ποσό διπλάσιο σε σχέση με τα κέρδη του α' εξαμήνου του 2020. Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 3,6 δισ. δολάρια για το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις της Lego σημείωσαν αύξηση άνω του 50%.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Lego έχει ανακοινώσει το άνοιγμα 174 νέων καταστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο εντός του 2021, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 851. Σημειώνεται πως το 2020 η Lego εγκαινίασε ακόμα 134 καταστήματα, ενώ μόνο τους πρώτους έξι μήνες του 2021 προχώρησε στο άνοιγμα περίπου 60 outlets σε περισσότερες από 10 χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.