Maersk: Νέα αναβάθμιση του outlook του 2021

Newsroom

Σε νέα ανοδική αναθεώρηση του outlook για το 2021 προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία της Δανίας A.P. Moller-Maersk, στον απόηχο της αύξησης των ναύλων που έχει πυροδοτήσει η συμφόρηση στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς η πανδημία προκάλεσε ελλείψεις καθώς και μεγάλες καθυστερήσεις στα λιμάνια, οδηγώντας το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων σε επίπεδα ρεκόρ.

«Το ισχυρό αποτέλεσμα καθοδηγείται από τη συνέχιση της εξαιρετικής κατάστασης της αγοράς, η οποία οδήγησε σε περαιτέρω αύξηση τόσο των μακροπρόθεσμων όσο και των βραχυπρόθεσμων τιμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων», ανέφερε η Maersk, ανακοινώνοντας παράλληλα πως τα προκαταρκτικά κέρδη προ φόρων, τόκων, απομειώσεων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν κοντά στα 7 δισ. δολάρια και τα EBIT στα 6 δισ. δολάρια.

Η ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται ένα στα πέντε εμπορευματοκιβώτια που αποστέλλονται παγκοσμίως, αναμένει πλέον ότι τα EBITDA στο σύνολο του έτους θα διαμορφωθούν μεταξύ των 22 με 23 δισ. δολαρίων, από την προηγούμενη εκτίμηση για 18-19,5 δισ. δολάρια.

Η ναυτιλιακή πρόκειται να δημοσιεύσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου στις 2 Νοεμβρίου. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: