Nike: Δίνει μία εβδομάδα άδειας για να αποφύγει το burnout

Newsroom

Μία εβδομάδα  - επιπλέον - άδεια έδωσε στους εργαζόμενους που έχουν ρόλο προϊσταμένου η Nike, ώστε να ξεκουραστούν και να ηρεμήσουν.

Η δημοφιλής εταιρεία αθλητικών προϊόντων ανακοίνωσε πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να αποφύγει περιστατικά σωματικής και ψυχικής εξουθένωσης - burnout, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει καταβάλει την ψυχολογία του κόσμου. 

Η άδεια θα είναι ταυτόχρονη για όλους, ξεκινώντας από την ερχόμενη Δευτέρα, με την εταιρεία να δίνει σαφές μήνυμα στο προσωπικό της, μέσα από ένα post στο Linkedin, «Πάρτε χρόνο να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να περάσετε χρόνο με τους αγαπημένους σας. Μην δουλέψετε», αναφέρεται χαρακτηριστικά». 

Στόχος είναι να πάρουν μια ανάσα οι εργαζόμενοι, καθώς η ξεκούραση τους είναι απαραίτητη για την καλύτερη απόδοση και τη διατήρηση της ψυχικής τους υγείας. Ειδικά μετά από τη δύσκολη χρονιά που προηγήθηκε λόγω του κορονοϊού, η οποία ήταν μια τραυματική εμπειρία για όλους. 

Μία παρόμοια κίνηση είχε κάνει τον Ιούνιο και το dating app Bumble, δίνοντας μία εβδομάδα άδεια σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Ενώ ανακοίνωσε πως η κοινή εβδομαδιαία άδεια θα γίνεται δύο φορές το χρόνο.

Και το LinkedIn έδωσε στην πλειοψηφία του προσωπικού του, μία εβδομάδα πληρωμένης άδειας τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: