Υδρογονάνθρακες: Αποχωρούν τα ΕΛΠΕ από δυο παραχωρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Υδρογονάνθρακες: Αποχωρούν τα ΕΛΠΕ από δυο παραχωρήσεις
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Αποχωρούν από δύο χερσαίες παραχωρήσεις τα ΕΛΠΕ όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής τους στο ΧΑ. 

Αποχωρούν από δύο χερσαίες παραχωρήσεις τα ΕΛΠΕ όπως έκανε γνωστό η εταιρεία μέσω ανακοίνωσής της στο ΧΑ.

Αναλυτικά:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ενημέρωσε, μέσω επιστολών, την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) για την πρόθεσή της να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος», γνωστοποιεί η εισηγμένη με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο.

Ως επακόλουθο, τα δικαιώματα Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α που είχαν παραχωρηθεί στις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ύστερα από σχετική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, επιστρέφουν εκ νέου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πλέον, ο Όμιλος εστιάζει τις προσπάθειές του στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο εξεύρεσης αξιόπιστων συνεταίρων που διαθέτουν διεθνές κύρος, τεχνογνωσία, εγνωσμένη εμπειρία, καθώς και την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία για να συνεισφέρουν στο εγχείρημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το γαλάζιο 98% - Η χυλόπιτα του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Το «καρφί» στον προϊστάμενο

Φορολογική ενημερότητα: Οι νέοι κανόνες για οφειλέτες - Τι αλλάζει σε μεταβιβάσεις ακινήτων, συμψηφισμούς

Γιατί 7 χρόνια μετά το τέλος των μνημονίων το εισόδημα των μισθωτών υπολείπεται της προ-κρίσης περιόδου;

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider