Ελλάκτωρ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των Μπάκου-Καϋμενάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των Μπάκου-Καϋμενάκη
Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η πλευρά Μπάκου Καϋμενάκη κατά της διοίκησης της Ελλάκτωρ για τη μη συμμετοχή τους στην πρόσφατη γενική συνέλευση. 

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η πλευρά Μπάκου Καϋμενάκη κατά της διοίκησης της Ελλάκτωρ για την ακύρωση των αποφάσεων της ετήσιας γενικής συνέλευσης στις 22 Ιουνίου.

Την αίτηση είχε υποβάλει η Greenhill Investments, ζητώντας την ακύρωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης, όπου δεν επετράπη στην εν λόγω εταιρεία η άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου, που απορρέουν από τις μετοχές που έχει στην κατοχή της.

Η διοίκηση της Ελλάκτωρ εκτιμά ότι η Greenhill δεν νομιμοποιείται να προσβάλει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, διότι δεν νομιμοποιείτο να συμμετάσχει σε αυτήν.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

Η Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, το αίτημα προσωρινής διαταγής της μετόχου Greenhill Investments Limited κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την αναστολή των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, απορρίφθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Περαιτέρω, η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι νόμω και ουσία αβάσιμες.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που νομικές ενέργειες εναντίον αποφάσεων της διοίκησης από τον συγκεκριμένο μέτοχο απορρίπτονται από Ελληνικά Δικαστήρια. Η διοίκηση της Εταιρείας παρόλες τις παρελκυστικές και επαναλαμβανόμενες πρακτικές, που έχουν προφανή στόχο τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, δηλώνει προσηλωμένη στην επίτευξη των εταιρικών στόχων και στην δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους τους μετόχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάκτωρ: Υπερκαλύφθηκε κατά 2,2 φορές η ΑΜΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider