Επιχειρήσεις

Βενέτη: Τι προβλέπει η σύμβαση για τους χώρους εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης

Ρομίνα Νικηφόρου

Το εστιατόριο και το αναψυκτήριο του ανακαινισμένου κτηριακού συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης, αναλαμβάνει η εταιρεία «Βένετη» μετά τη σύμβαση πενταετούς διάρκειας που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα.

Η εταιρεία, όπως έκανε γνωστό τη Δευτέρα, κατέθεσε την καλύτερη προσφορά – η οποία υπερείχε κατά 80% σε σχέση με τη δεύτερη- στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί στις 5 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρώτο γύρο συνολικά τέσσερις εταιρείες είχαν καταθέσει προσφορά και στην τελική φάση έμειναν τρεις, η Βενέτης, Το Δειπνοσοφιστήριον και η Άρια Γεύσεων. Η διαδικασία πάντως μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές και να ανατεθούν οι χώροι στη Βενέτης, καθυστέρησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Σημειώνεται πως βάσει της προκήρυξης, η σύμβαση είναι διάρκειας 5 ετών με δυνατότητα παράτασης άλλων 5, ενώ το ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα είχε οριστεί στις 7.000 ευρώ.

Το αναψυκτήριο «Ιλισός» και το εστιατόριο «Παρθένης» 

Στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης το οποίο εγκαινιάστηκε στις 24 Μαρτίου σε ειδική επετειακή εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν και ξένοι ηγέτες, το αναψυκτήριο «Ιλισός» που πήρε το όνομα του καθώς τοποθετείται νοητά πάνω από την κοίτη του ποταμού Ιλισού και το εστιατόριο «Παρθένης» προς τιμή του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη θα λειτουργούν, τόσο κατά τις ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης όσο και πέραν αυτού, καθώς διαθέτουν ξεχωριστές εισόδους.

Αναλυτικά, στο εστιατόριο των συνολικά 208,85 τ.μ.  που βρίσκεται στον Γ’ όροφο του δεύτερου κτηρίου και του οποίου τα ηνία αναλαμβάνει ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι, περιλαμβάνονται σάλα 157,10 τ.μ, μπαρ 19,95 τ.μ. κουζίνα 26 τ.μ. Έχει πρόσβαση τόσο από το εσωτερικό του κτηρίου, όσο και από τον περιβάλλοντα χώρο με δυνατότητα ανεξάρτητης λειτουργίας καθώς μπορεί να απομονωθεί από τους εκθεσιακούς χώρους καθώς και να χρησιμοποιεί της αυλόθυρες στην περίφραξη για τη δική του πρόσβαση.

Το δε αναψυκτήριο βρίσκεται στο ισόγειο του πρώτου κτηρίου, με συνολικά εσωτερικούς χώρους 278, 65 τμ και εξωτερικούς 281,50 τ.μ περιλαμβάνει σάλα 215,80 τ.μ, κυλικείο -μπαρ 35,45 τ,μ. παρασκευαστήριο 15,35 τ.μ και αποθήκη 12,05 τ.μ. Έχει τη δυνατότητα επέκτασης λειτουργίας στον ημιυπαίθριο χώρο κάτω από πυλωτή 47, 80 τ.μ και στον υπαίθριο χώρο 233,70 τ.μ. Και αυτό έχει πρόσβαση τόσο από το εσωτερικού του κτιρίου όσο και από τον περιβάλλοντα χώρο με δυνατότητα ανεξάρτητης λειτουργίας.

Βάσει της σύμβασης, η Βένετης θα παρέχει επίσης κατά αποκλειστικότητα υπηρεσίες catering σε εκδηλώσεις τρίτων στους χώρους της Πινακοθήκης, μετά από έγκριση της διοίκησης της ΕΠΜΑΣ.

Όσον αφορά στην έναρξη της λειτουργίας των δύο χώρων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο χρόνος καθώς όπως επισημαίνει η εταιρεία, θα ανακοινωθεί σύντομα. Άλλωστε το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνυπολογιστούν και άλλες παράμετροι που έχουν να κάνουν με τα μέτρα που θα ισχύουν στον κλάδο της εστίασης λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.