Ελλάκτωρ: Αποκλείστηκε από τη Γενική Συνέλευση η Greenhill – Νομικές αντιπαραθέσεις

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Αποκλείστηκε από τη Γενική Συνέλευση η Greenhill – Νομικές αντιπαραθέσεις
Ποσοστό 84,2% επί των παρισταμένων μετόχων ψήφισε κατά της συμμετοχής των εφοπλιστών. «Νομικός πόλεμος» για εξουσιοδοτήσεις και το μέλλον.

Με ποσοστό 84,26% επί των παρισταμένων μετόχων η Greenhill αποκλείστηκε από τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ (υπέρ ψήφισε το 4% περίπου), μετά από μια μακρά νομική διένεξη ανάμεσα στους εκπροσώπους της Greenhill και του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ, υπό τον κ. Μυλωνογιάννη, που προκάλεσε από την πρώτη στιγμή εμπλοκή στη Γ.Σ. της κατασκευαστικής. Εκπρόσωποι της Greenhill επανήλθαν με νέα έγγραφα αλλά ο κ. Μυλωνογιάννης δεν δέχτηκε να δώσει και άλλο χρόνο προκαλώντας τους ανθρώπους των εφοπλιστών να ζητήσουν νέα Γ.Σ.

Ο πρόεδρος της εταιρείας δεν είχε κάνει δεκτή την εκπροσώπηση της Greenhill Investments των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων καθώς δεν έχει κάνει αποδεκτό έγγραφο της Aiolos, σύμφωνα με το οποίο το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου (54,18 εκατ. μετοχές, ή αλλιώς 25,58%) έχει παραχωρηθεί στη Greenhill.

Ο κ. Μυλωνογιάννης έδωσε περιθώριο μισής ώρας για να στείλει η πλευρά της Greenhill σχετικό έγγραφο με τις απαραίτητες εκχωρήσεις-εξουσιοδοτήσεις, και κατόπιν να μπει προς ψήφιση η συμμετοχή του fund στη Γ.Σ., ενώ η πλευρά των εφοπλιστών που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Σωτήριο Μπρέγιαννο και τον Αλέξανδρο Εξάρχου ζήτησε περισσότερο χρόνο κάνοντας λόγο για παρανομία και πιθανές ποινικές ευθύνες.

Με βάση τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ η συμμετοχή στη συνέλευση ανήλθε τελικά στο 56,08% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου (εκτός η Greenhill), συμπεριλαμβάνοντας και μετόχους που εκπροθέσμως δήλωσαν συμμετοχή (αρχικά το ποσοστό ήταν 48,62%).

To προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης ισχυρίζονταν ότι η Greenhill δεν μπορεί να μετάσχει καθώς τα στοιχεία που διαθέτει από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών είναι αντίθετα με όσα ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της Greenhill. Να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκαν διάφορα έγγραφα και έγινε πόλεμος… νομικών ερμηνειών αλλά και μεταφράσεων που τελικά κατέληξε στο να δοθεί χρονικό περιθώριο για να εμφανίσουν οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών σχετική εξουσιοδότηση.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Greenhill κ. Μπρέγιαννος αντέδρασε και έσπευσε να επικαλεστεί έγγραφο της 14ης Ιουνίου 2021 της Aiolos προς την Ελλάκτωρ, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί νομιμοποιητικό έγγραφο που παραχωρεί τα δικαιώματα άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου στη Greenhill.

Η πλευρά της Greenhill έστειλε νέο έγγραφο από την Αγγλία, αναφέροντας ότι βάσει του Κεντρικού Αποθετηρίου η Aiolos έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα ψήφου στη Greenhill ώστε να συμμετέχει και ψηφίζει στη Γ.Σ., σύμφωνα με τη σύμβαση ενεχύρου, αλλά αρχικά το προεδρείο δεν τα δέχτηκε θέλοντας να βάλει το θέμα της συμμετοχής της Greenhill στη Γ.Σ. σε ψηφοφορία. Ο κ. Μπρέγιαννος έστειλε νέο έγγραφο που υποστήριξε ότι επιβεβαιώνει το περιεχόμενο εξουσιοδότησης, το οποίο όμως ο κ. Μυλωνογιάννης επίσης δεν έκανε δεκτό επαναλαμβάνοντας ότι ζήτησε μια σαφή εξουσιοδότηση, ένα πληρεξούσιο, τα οποία δεν έλαβε, μιλώντας για περίεργη απόφαση της Aiolos να μην δίνει ρητή εξουσιοδότηση. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπρέγιαννος έκανε λόγο για νομικές κινήσεις που θα ακυρώσουν προσεχώς τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, για παράνομη και δόλια τακτική, για μηνύσεις κατά του Προεδρείου κ.α. Ζήτησε νέο χρονικό περιθώριο για να δώσει νέο έγγραφο με τον κ. Μυλωνογιάννη να αρνείται να δώσει νέα παράταση καθώς ήδη «κυλούσε» η διαδικασία ψηφοφορίας. Τελικά, βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, με ποσοστό 84,26% επί των παρισταμένων μετόχων η Greenhill αποκλείστηκε από τη συμμετοχή της στη γενική συνέλευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάκτωρ: Στον «αέρα» η συμμετοχή της Greenhill στη Γενική Συνέλευση – Διακοπή για... εξουσιοδοτήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider