Emirates: Ζημιές για πρώτη φορά έπειτα από τρεις δεκαετίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Emirates: Ζημιές για πρώτη φορά έπειτα από τρεις δεκαετίες
Ζημιές 22,1 δισ. ντιρχάμ (6 δισ. δολάρια) εμφάνισε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, η Emirates, για το σύνολο του έτους χρήσης έως τον Μάρτιο.

Ζημιές 22,1 δισ. ντιρχάμ (5,5 δισ. δολάρια από τα 288 εκατ. δολάρια πέρυσι) εμφάνισε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, η Emirates, για το σύνολο του έτους χρήσης έως τον Μάρτιο, καθώς η πανδημία έπληξε ισχυρά τη ζήτηση για ταξίδια. Τα έσοδα της αεροπορικής μειώθηκαν 66% στα 30,9 δισ. ντιρχάμ, ενώ η επιβατική κίνηση σημείωσε πτώση 88,3% στα 6,6 εκατ. επιβάτες.

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία εμφανίζει ζημιές από το 1987-88, ενώ το επίπεδο της επιβατικής κίνησης είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 20 ετών.

Η κρατική εταιρεία έλαβε κεφαλαιακή ενίσχυση 11,3 δισ. ντιρχάμ (3,1 δισ. δολαρίων) από την κυβέρνηση του Ντουμπάι, ενώ η μονάδα dnata αξιοποίησε προγράμματα στήριξης και κέρδισε 800 εκατ. ντιρχάμ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum.

Σημειώνεται πως η Emirates και η dnata επλήγησαν σκληρά από τη μείωση της ζήτησης για διεθνή ταξίδια, καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους και επέβαλαν αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ανέφερε ο Sheikh Ahmed. Η Emirates Group μείωσε το συνολικό εργατικό δυναμικό κατά 31% σε 75.145 υπαλλήλους.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider