Διεθνή
15-06-2021 | 11:29

Emirates: Ζημιές για πρώτη φορά έπειτα από τρεις δεκαετίες

Newsroom
Μοιράσου το
Emirates: Ζημιές για πρώτη φορά έπειτα από τρεις δεκαετίες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ζημιές 22,1 δισ. ντιρχάμ (5,5 δισ. δολάρια από τα 288 εκατ. δολάρια πέρυσι) εμφάνισε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, η Emirates, για το σύνολο του έτους χρήσης έως τον Μάρτιο, καθώς η πανδημία έπληξε ισχυρά τη ζήτηση για ταξίδια. Τα έσοδα της αεροπορικής μειώθηκαν 66% στα 30,9 δισ. ντιρχάμ, ενώ η επιβατική κίνηση σημείωσε πτώση 88,3% στα 6,6 εκατ. επιβάτες. 

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία εμφανίζει ζημιές από το 1987-88, ενώ το επίπεδο της επιβατικής κίνησης είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 20 ετών. 

Η κρατική εταιρεία έλαβε κεφαλαιακή ενίσχυση 11,3 δισ. ντιρχάμ (3,1 δισ. δολαρίων) από την κυβέρνηση του Ντουμπάι, ενώ η μονάδα dnata αξιοποίησε προγράμματα στήριξης και κέρδισε 800 εκατ. ντιρχάμ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum.

Σημειώνεται πως η Emirates και η dnata επλήγησαν σκληρά από τη μείωση της ζήτησης για διεθνή ταξίδια, καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους και επέβαλαν αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ανέφερε ο Sheikh Ahmed. Η Emirates Group μείωσε το συνολικό εργατικό δυναμικό κατά 31% σε 75.145 υπαλλήλους.

Φωτογραφία: AP 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.