Κορονοϊός: Εκατομμύρια εμβόλια Johnson & Johnson λήγουν αυτόν τον μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Εκατομμύρια εμβόλια Johnson & Johnson λήγουν αυτόν τον μήνα
Johnson
Ορισμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να τα στείλουν σε χώρες με έλλειψη εμβολίων, όμως βρίσκονται αντιμέτωπες με νομικά και λογιστικά εμπόδια. 

Μέσα στον Ιούνιο λήγουν εκατομμύρια εμβόλια Covid της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ και χιλιάδες από αυτά κινδυνεύουν να μείνουν αναξιοποίητα, καθώς όλο και λιγότεροι Αμερικανοί επιλέγουν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Ορισμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν σε χώρες με έλλειψη εμβολίων, τις δόσεις της Johnson & Johnson, όμως βρίσκονται αντιμέτωπες με νομικά και λογιστικά εμπόδια.

Όπως αναφέρεται, το εμβόλιο της J&J είναι το ευκολότερο να μεταφερθεί, αποθηκευτεί και να χορηγηθεί και είναι τα μόνα μονοδοσιακά εμβόλια που έχουν πάρει έγκριση στις ΗΠΑ. Όμως η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη απέναντι στο συγκεκριμένο εμβόλιο, μετά τις εκθέσεις για ενδεχόμενη δημιουργία θρόμβων, σε σπάνιες περιπτώσεις, αλλά και μετά το σκάνδαλο για το εργοστάσιο που δεν πληρούσε τις υγειονομικές προϋποθέσεις.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν μπορούν να διαλέξουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊου που θα τους χορηγηθεί, όμως ορισμένα φαρμακεία προσφέρουν μόνο ορισμένα brands, με αποτέλεσμα οι πολίτες να «διαλέγουν» από ποιο φαρμακείο θα προμηθευτούν το εμβόλιο τους.

Σύμφωνα με το CDC, μέχρι στιγμής έχει χορηγηθεί το 53% των εμβολίων της J&J, το 83% της Moderna και το 84% της Pfizer, από τα εμβόλια που έχουν κυκλοφορήσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider