Πλήρη λειτουργικότητα σε σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες αλλά και έξυπνα τηλέφωνα προσφέρει η νέα υπηρεσία e-banking της Alpha Bank. H υπηρεσία αναβαθμίστηκε πρόσφατα και ο επανασχεδιασμός βασίστηκε στη φιλική πλοήγηση και στη δυνατότητα εξατομίμευσης του προφίλ των χρηστών. Παράλληλα, το νέο Alpha e-banking προσαρμόζεται στο μέγεθος της οθόνης και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής, παρέχοντας πλήρη λειτουργικότητα ανεξάρτητα από το αν ο πελάτης της τράπεζας χρησιμοποιεί υπολογιστές ή φορητές συσκευές.

Μάλιστα, η αναβάθμιση της υπηρεσίας λειτούργησε ως «διαβατήριο» για την εξοικείωση περισσότερων πελατών της τράπεζας με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η άμεση τραπεζική ενημέρωση και ο έλεγχος των συναλλαγών, η online αγορά τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών και το ευρύ φάσμα συναλλαγών που πραγματοποιείται μέσω του Alpha e-Banking διευκολύνουν την εξοικείωση όλο και περισσoτέρων χρηστών με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας, ο αριθμός των χρηστών της υπηρεσίας αυξήθηκε κατά 70%.

Σημαντικότατο ρόλο για την παραπάνω αύξηση έπαιξε ο μοντέρνος εικαστικός σχεδιασμός της υπηρεσίας σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις και η γραφιστική απεικόνιση των πληροφοριών, ο οποίος και βοηθάει από την πρώτη κιόλας στιγμή τον πελάτη να επεξεργαστεί αποτελεσματικά τα οικονομικά του δεδομένα. 

Στο Alpha e-Banking, ο κάθε χρήστης μπορεί να διαμορφώσει το δικό του εξατομικευμένο προφίλ, σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις. Μπορεί να αποθηκεύει τις «αγαπημένες», πιο συχνές ή χρήσιμες, συναλλαγές του, ώστε να τις επαναλαμβάνει με ευκολία, να δίνει τις δικές του «φιλικές» ονομασίες στα προϊόντα που διαθέτει, να επιλέγει χρώματα που τον εξυπηρετούν στην κατηγοριοποίηση των κινήσεών του και να χρησιμοποιεί ποικίλες άλλες λειτουργικότητες που του επιτρέπουν να πραγματοποιεί τις συναλλαγές του εύκολα, γρήγορα και ευχάριστα.

Επιπλέον, χρήσιμα εργαλεία όπως οι ειδοποιήσεις (alerts), η αποστολή των συναλλαγών στο e-mail και η θυρίδα προσωπικών μηνυμάτων, επιτρέπουν τον άμεσο έλεγχο των οικονομικών και αυξάνουν το επίπεδο ασφαλείας των συναλλαγών.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές αποτελούν βασικό στόχο του Alpha e-banking, ο οποίος επιτυγχάνεται με την τήρηση των πλέον σύγχρονων προδιαγραφών. Βάσει ειδικών συστημάτων ασφαλείας για τον έλεγχο και την καταγραφή όλων των προσβάσεων, σε κάθε συναλλαγή γίνεται κρυπτογράφηση των δεδομένων για περαιτέρω ασφάλεια στη μεταφορά τους και εκτός από την εφαρμογή των προσωπικών κωδικών ασφαλείας, παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής στην υπηρεσία του Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας για συναλλαγές όπως εμβάσματα και μεταφορές σε τρίτους. Συμπληρωματικά στα ανωτέρω, προστίθενται το χρονικό όριο στην ολοκλήρωση των συναλλαγών με αυτόματη διακοπή συνδέσεως, το ανώτατο ημερήσιο όριο για συναλλαγές προς τρίτους και οι real time ειδοποιήσεις (alerts) μέσω e-mail και sms για όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των πελατών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.