Η φύση εgreenει, η Alpha Bank πραγματοποιεί μέσω του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πώς θα επωφεληθείτε από το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του σπιτιού σας.

Η Alpha Bank στηρίζει το περιβάλλον και εgreenει την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», το οποίο στοχεύει σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας 170.000 κατοικιών σε βάθος τριετίας, με συνολικό προϋπολογισμό 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Alpha Bank συμμετέχοντας στο πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα χρηματοδότησης παρεμβάσεων οι οποίες μειώνουν το ανθρακικό αποτύπωμα των κτιρίων και παράλληλα αναβαθμίζουν της εμπορική τους αξία.

Το βασικό ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται έως το 65% και ανάλογα με το εισόδημα κάθε δικαιούχου μπορεί να φτάσει έως το 95%. Στο πλαίσιο αυτό, η Alpha Bank δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης από 4 έως 6 έτη, με τα έξοδα εξέτασης αιτήματος να είναι ΔΩΡΕΑΝ, με άτοκη χρηματοδότηση και δυνατότητα προκαταβολής 70% του ποσού του δανείου πριν την ολοκλήρωση των εργασιών.

Προσφέροντας προστιθέμενη αξία

Μέσω της συμμετοχής στης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», η Alpha Bank δεν ενθαρρύνει μόνο τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε πράσινες επενδύσεις οι οποίες προσδίδουν μεταξύ άλλων και μεγαλύτερη εμπορική αξία στο ακίνητο αλλά προσφέρει και επιπλέον παροχές όπως:

35.000 Bonus Πόντους

Για τους καταναλωτές που επιλέγουν την Alpha Bank, για κάθε δάνειο που εκταμιεύεται, ο πελάτης κερδίζει 35.000 Bonus Πόντους στην κάρτα του Alpha Bank Bonus, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει σε συνεργάτες του Προγράμματος (όπως για παράδειγμα στον Κωτσόβολο, ΙΚΕΑ κ.α., για είδη εξοπλισμού για το σπίτι κλπ).

Δωρεάν προ αξιολόγηση και την παροχή προτάσεων που θα αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία

Με μια επιπλέον προαιρετική παροχή, η Alpha Bank λύνει τα χέρια των καταναλωτών που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Η Τράπεζα συνεργάζεται με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών εξοικονόμησης ενέργειας κτιρίων, ZEB (Zero Energy Building), η οποία προσδιορίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτιριακές εγκαταστάσεις για ακίνητα της Περιφέρειας Αττικής. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ειδικό ερωτηματολόγιο, το οποίο μπορεί να συμπληρωθεί από τον εκάστοτε πελάτη, με ερωτήματα τα οποία αφορούν στο είδος της κατοικίας και τις επιθυμητές ενεργειακές παρεμβάσεις. Στις περιπτώσεις που οι παρεμβάσεις κριθούν επιλέξιμες, η εταιρία ΖΕΒ έρχεται σε επικοινωνία με τον Πελάτη για την αρχική δωρεάν προ αξιολόγηση και την παροχή προτάσεων που θα αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία. Εν συνεχεία, στην περίπτωση που ο πελάτης συμφωνήσει, η ΖΕΒ αναλαμβάνει με το προβλεπόμενο από το Πρόγραμμα κόστος Συμβούλου, την υποβολή της αίτησης στο Πρόγραμμα, καθώς και την υποστήριξη έως την ολοκλήρωση του έργου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

Σημειώνεται ότι για το νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», του οποίου η πλατφόρμα έχει ενεργοποιηθεί από τις 11/12/2020, ισχύει η χρονική προτεραιότητα και για αυτό οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται εγκαίρως εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων ως εξής: από τις 11/12 για τις Περιφέρειες Ηπείρου - Ιονίων, στις 14 Δεκεμβρίου η Αττική, στις 16 Δεκεμβρίου η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, στις 18 Δεκεμβρίου η Δυτική Ελλάδα, στις 20 Δεκεμβρίου η Θεσσαλία και στις 21 Δεκεμβρίου οι Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, στις 11 Ιανουαρίου του 2021 η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, στις 13 Ιανουαρίου του 2021 η Δυτική Μακεδονία και στις 15 Ιανουαρίου η Κεντρική Μακεδονία. Όσον αφορά στις αιτήσεις για υπαγωγή πολυκατοικιών στο πρόγραμμα εξοικονόμησης, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 18.01.2021.

Οι επενδύσεις που επιδοτούνται περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε κουφώματα/συστήματα σκίασης/αερισμού, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης ψύξης, συστήματα ζεστού νερού χρήσης και άλλα συστήματα αυτονόμησης όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (συσσωρευτές), σημεία επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητου οχήματος, συσκευές διαχείρισης ενέργειας (smart home), αναβάθμιση ανελκυστήρα και αναβάθμιση φωτισμού.

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από:

· τα 50.000 ευρώ για μονοκατοικία/μεμονωμένο διαμέρισμα/διαμέρισμα ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία τύπου Α,

· τα 80.000 ευρώ για αίτηση πολυκατοικίας τύπου Β.

Χρήσιμες πληροφορίες

Γραμμή Υποστήριξης Προγράμματος: 211 10 97000

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο: https://exoikonomo2020.gov.gr/

gazzetta
gazzetta reader insider insider