Ελλάδα
26-09-2020 | 09:32

10 ιδιωτικά νησιά που κοστίζουν όσο ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Λονδίνο

Χρυσάνθη Στέτου
Μοιράσου το
10 ιδιωτικά νησιά που κοστίζουν όσο ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Λονδίνο

Αν έχετε τα χρήματα... γιατί να περιοριστείτε σε ένα διαμέρισμα, ενώ μπορείτε να γίνετε ιδιοκτήτης ολόκληρου νησιού;

Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να περνά μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού σε κράτη, επιχειρήσεις και εργαζόμενους, όμως οι «μεγάλοι παίκτες» δεν φαίνονται να έχουν επηρεαστεί αρνητικά. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς είδαμε τις περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο!

Μάλιστα, όσον αφορά στην αγορά των high-end ακινήτων αναμένεται να υπάρξει άνοδος των τιμών, ειδικά στο Λονδίνο, το οποίο αποτελεί έδρα αρκετών από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Εκεί, η αγορά ενός ακινήτου στο κέντρο της πόλης, εκτός από την «ευελιξία» που προσφέρει είναι και ζήτημα prestige. 

Όμως, εν μέσω πανδημίας και lockdown, οι πλουσιότεροι των πλουσίων, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από που θα εργάζονται και γιατί να μην προτιμήσουν την άνεση ενός ιδιωτικού νησιού, με περίπου το ίδιο κόστος αγοράς (ή και μικρότερο) από το κόστος ενός διαμερίσματος στο City του Λονδίνου;

Δείτε μερικές από τις επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το londonlovesproperty.com:

 

Στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη, μπορεί να βρει κανείς το «Valiha Island» (βλ. πάνω), το οποίο πωλείται έναντι 4.462.293,62 δολαρίων.

Στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, στην Τόνγκα μπορεί να βρει κανείς το νησί «Kelefesia» (βλ. κάτω), το οποίο πωλείται έναντι 6.000.000 δολαρίων.

insider

 

Στις Φιλιππίνες, κοντά στο δημοφιλές «Siargao Island», μπορεί να βρει κανείς το «Janoyoy Island» (βλ. κάτω), το οποίο πωλείται έναντι 5.600.000 δολαρίων. 

insider

 

Διαβάστε επίσης:

 

Όσοι επιλέξουν ένα ιδιωτικό νησί στην κεντρική Αμερική θα μπορούν να λένε ότι είναι «γείτονες» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. 

Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να διαλέξουν μεταξύ του «North Saddle Caye» (βλ. πάνω), το οποίο πωλείται έναντι 4.950.000 δολαρίων και ενός ακόμα «ανώνυμου» ιδιωτικού νησιού (βλ. κάτω) στο Μπελίζ, το οποίο κοστίζει 4.500.000 δολάρια.

insider

Οι Μπαχάμες προσφέρουν πλήθος επιλογών για όσους θέλουν να περάσουν την επόμενη φάση της πανδημίας στην απομόνωση ενός ιδιωτικού νησιού και μάλιστα είναι σχετικά... οικονομικά. 

Μία από τις επιλογές είναι το «Pierre Island» (βλ. πάνω) το οποίο πωλείται έναντι 4.950.000 δολαρίων, ενώ μια δεύτερη επιλογή είναι το ακόμα φθηνότερο «Big Fish Clay» (βλ. κάτω), το οποίο πωλείται έναντι 4.500.000 δολαρίων.

insider

Οι ΗΠΑ δίνουν δύο επιλογές για όσους ψάχνουν να επενδύσουν σε ένα ιδιωτικό νησί, με το «Faraway Estate» (βλ. πάνω) το οποίο βρίσκεται προς πώληση έναντι 5.950.000 δολαρίων, ενώ διαθέτει και μια πολυτελή βίλα επτά υπνοδωματίων. 

Η άλλα επιλογή είναι το «Trump Island» (βλ. κάτω) στην Ουάσινγκτον το οποίο πωλείται έναντι 5.500.000 δολαρίων. 

insider

Η νήσος Στρογγυλή βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, κοντά στο νησί Μάραθος και κοστίζει 5.020.080,32 δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.