Goldman Sachs: Μειώνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Σε σημαντική μείωση των προβλέψεών της για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Goldman Sachs, στο πλαίσιο αναθεώρησης των εκτιμήσεών της για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, υπό το βάρος των προκλήσεων που γεννά η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, τρεις είναι οι λόγοι που την αναγκάζουν να προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της, στην τρέχουσα χρονική συγκυρία:

- το αυξημένο πιστωτικό κόστος

- οι ολοένα και πιο αδύναμες προοπτικές στο μέτωπο των εσόδων, με χαμηλότερους όγκους δανείων, ποσοστά περιθωρίων και προμήθειες

- το σταθερό κόστος

Συστάσεις και τιμές στόχοι

Για την Alpha Bank, η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση αγορά (buy), μειώνοντας την τιμή στόχο στα 1,34 ευρώ, από 2,07 ευρώ προηγουμένως (μείωση 35,3%).

Για την Εθνική Τράπεζα, η Goldman Sachs δίνει ουδέτερη (neutral) σύσταση, μειώνοντας την τιμή στόχο στα 2,22 ευρώ, από 2,52 ευρώ προηγουμένως (μείωση 11,9%).

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Goldman Sachs δίνει ουδέτερη (neutral) σύσταση, μειώνοντας την τιμή στόχο στα 1,31 ευρώ, από 1,68 ευρώ προηγουμένως (μείωση 22%).

Για τη Eurobank, η Goldman Sachs δίνει ουδέτερη (neutral) σύσταση, μειώνοντας την τιμή στόχο στα 0,69 ευρώ, από 0,80 ευρώ προηγουμένως (μείωση 13,8%).

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: