Αύξηση 3% σημείωσαν οι πωλήσεις των Everest, που ανήκουν στον Όμιλο Vivartia, σε μία περίοδο που ο κλάδος γρήγορης εστίασης κινείται σε πτωτικούς ρυθμούς από το 2009.

Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις του συστήματος Everest σημείωσαν αύξηση κατά 3% το 2015 έναντι της χρήσης του 2014, παράλληλα τρέχει το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρεία μέσω franchise και παρά τα capital controls.

Eιδικότερα, 13 νέα καταστήματα υπό το σήμα Everest που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους εντός του 2015., εκ των τα 8 άνοιξαν στην Αττική, δύο Θεσσαλονίκη και ένα στη Ρόδο.

Επίσης ξεκίνησαν τη λειτουργία τους δύο νέα εταιρικά καταστήματα στην Αττική εντός κλειστών αγορών. Παράλληλα, εντός του 2015 συνεχίστηκε το πρόγραμμα ανακαινίσεων των καταστημάτων φτάνοντας συνολικά τα 72 καταστήματα σε σύνολο 133 καταστημάτων πανελλαδικά.

Εξίσου ικανοποιητική ήταν και η πορεία της άλλης μεγάλης αλυσίδας του Ομίλου, La Pasteria, οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν κατά 10% το 2015. 

H La Pasteria δραστηριοποιείται στην αγορά της εστίασης και συγκεκριμένα του casual dining με 14 καταστήματα εντός Αττικής και ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Εντός του 2015, μετεγκαταστάθηκε το ιστορικό πρώτο κατάστημα του Κολωνακίου, στην οδό Βαλαωρίτου από την οδό Τσακάλωφ. Παράλληλα, ανακαινίστηκαν τα καταστήματα στην Αγ. Παρασκευή και εντός του Village Cinemas στο Ρέντη ενώ ξεκίνησε τη λειτουργία του νέο κατάστημα La Pasteria εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall.

 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.