Επιχειρήσεις

Πρόσθετους φόρους, ύψους έως 75 εκατ. ευρώ, καλείται να καταβάλλει φέτος ο ΟΠΑΠ, όπως υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters.

«Ο ΟΠΑΠ καλείται να καταβάλλει επιπλέον φόρο της τάξης των 75 εκατ. ευρώ, λόγω της νέας νομοθεσίας που διέπει τα μεικτά κέρδη των εταιρειών τυχερών παιγνίων», αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού, Kamil Ziegler, μιλώντας τη Δευτέρα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ΟΠΑΠ κατέβαλε περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ σε φόρους το 2015, ενώ η αύξηση κατά 75 εκατ. ευρώ το 2016 σηματοδοτεί άνοδο του φορολογικού βάρους της εταιρείας κατά 11,7% σε ένα χρόνο.

Η νέα νομοθεσία αφορά στην αύξηση στο 35% - από 30% που ίσχυε μέχρι πρότινος - του συντελεστή στα μεικτά κέρδη από τυχερά παιχνίδια, προς αντικατάσταση του τέλους των 0,05 ευρώ ανά στήλη παιχνιδιού.

«Η εταιρεία δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνο να ακολουθήσει τα όσα προβλέπει ο νόμος. Εάν υπάρχει νόμος που λέει ότι ο συντελεστής για τα μεικτά κέρδη θα είναι 35%, δεν τίθεται θέμα αν θα το δεχτούμε ή όχι. Αυτός είναι ο νόμος», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.